Crepes Suzette/ Zsuzsanna palacsinta
Crepes Suzette/ Zsuzsanna palacsinta
Kedves Látogatók!
Megosztom veletek a franciák méltán híres crepes Suzette/ Zsuzsanna palacsinta receptjét, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.Dear Visitors,
I share a famous French dessert, crepes Suzette recipe. It’s very easy, sooo delicious and you run out of it very quickly.
A recept 4 adagra / recipe for 4 pax
Hozzávalók a palacsintához/ Ingredients to pancake:
15 dkg finomliszt / 150 gramme plain flour1 db tojás /1 egg
1 mokkás kanál só / 1 mocca spoon salt
1 evőkanál étolaj / 1 tablespoon sunflower oil
3 dl tej és vagy szénsavas ásványvíz esetleg szódát / 300 ml milk or sparkling mineral water, or soda water
A mártáshoz /sauce :
1 nagyobb narancs és reszelt héja, 5 evőkanál narancslikőr vagy rum /1 big orange - fruit and grated peel too, 5 tablespoons orange liquer or rum1dl narancs lé 100% os vagy frissen facsart, 8 dkg kristálycukor / 100 ml fresh orange juice, 80 gramme sugar
6 dkg vaj / 60 gramme butter
Elkészítés/ method:
Palacsinta / pancake :
Egy mélyebb edénybe beleteszem a lisztet, a sót, a tojást és az étolajat. Majd habverő használatával, folyamatos keverés közben hozzáadom a tejet vagy az ásványvizet esetleg a szódát. Mikor megfelelő állagú / nem túl folyékony és nem is túl sűrű / akkor pihentetem pár percet. Közben előkészítem a serpenyőt és vékony palacsintákat sütök.
Get a bowl, put flour, salt, egg and oil into it. Add milk or water to it while whisk it continiously, You need to mix it, till you get a thick pastry. Then let it for 5 minutes tohave a rest. Then get a frying pan and fry pancakes.
A mártás és flambírozás / sauce and flambing :
A hozzávalókat előkészítem a képen látható módon, majd az előkészített serpenyőt felmelegítem. Ha meleg, beleteszem a vajat, majd a cukrot és karamellt készítek. Lassú tűzön folytatva hozzáadom az apróra vágott narancsot, majd flambírozom az alkohollal, és a végén hozzáöntöm a narancslevet. Majd pár perc múlva beleteszem egyesével a palacsintát, átforgatom a szószban, és négybe hajtom. Ezeket ismétlem addig, amíg mindenkinek 2 darab / fő elkészül.
Jó étvágyat hozzá!
Prepare all ingredients as you can see on attached photo. Get a frying pan and heat butter in it, add sugar and melt a caramell. When its ready, countinue it on low heat. Add chopped orange into it. Pour alcholole and flambire it. When ready, add orange juice and let it stirred well. Then put each pancakes into the sauce with both sides then fold it into quarters and put then on a plate. 2 pancakes for 1 person. When all are ready, pour it with the rest of the sauce, put orange pieces on the top, and decorate with grated orange peels.
MMMMH, IT’S SOOOOO DELICIOUS.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése