Olasz Sajttorta / Italian Cheese Cake






Olasz Sajttorta / Italian Cheese Cake 

Kedves Látogatók! 

Megosztom veletek az egyik kedvenc édességem receptjét, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

Dear Visitors, 

I share my favourite cake recipe. It’s very easy, extremly delicious and you run out of it very quickly.

A recept 8 adagra / recipe for 8 pax
Hozzávalók/ Ingredients
Az alaphoz / pastry: 

20 dkg darált keksz / 200 gramme grounded butter cake
10 dkg olvasztott vaj / 100 gramme butter
6 dkg kristálycukor / 60 gramme castor sugar

A töltelékhez / filling: 

75 dkg mascarpone / 750 gramme mascarpone
 2 csomag vaníliás cukor / 2 sachets vanilin sugar
15 dkg kristály cukor / 150 gramme castor sugar
3 darab tojás / 3 eggs
6 dkg finom liszt / 60 gramme plain flour
2 dl tej / 200 ml milk
Elkészítés/ method:

Az alaphoz / pastry : 

Az olvasztott vajat összekeverjük a cukorral és a darált keksszel. Egy magasabb falú tepsibe teszem a masszát, amit nem kell kivajazni. 

Mix melted butter, sugar and grounded cake well. Get a high side baking tin, and put pastry on the bottom of it. Do not need to spread butter in the tin. 

A töltelékhez / filling: 

Az egész tojásokat habosra keverjük a vaníliás cukorral és a kristálycukorral. Majd hozzáadjuk a tejet a mascarponét és a lisztet. Ezt a masszát ráöntjük a torta alapra a tepsiben. A sütőben 180 fokon 45-55 perc alatt készre sütjük. Majd jól kihűtjük. Hidegen fogyasztjuk. Jó étvágyat kívánok! 

Whisk whole eggs with sugar and vanillin sugar well. Add milk, mascarpone and flour. Mix it well. Pour this mix on the top of the pastry in the tin. Put it into the oven for 45-55 minutes 180C. Let it cool down. Serve it cold.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések