Hirdetés

Gesztenyés torta Gluténmentes / chesnut cream cake – glutene-free






Gesztenyés torta Gluténmentes / 

chesnut cream cake – glutene-free 

Kedves Látogatók! 

Megosztom veletek egyik kedvenc gluténmentes torta receptemet, ami egyszerű, nagyon finom és kiadós.

Dear Visitors, 

I share one of my favourite glutene free cake recipe. It’s very easy, sooo delicious and very full.

A recept 6 adagra / recipefor 6 pax
Hozzávalók a tésztához/ Ingredients to pastry : 

5 evőkanál barna rizsliszt / 5 tablespoons of brown rice flour
5 evőkanál kókuszliszt / 5 tablespoons of cocos flour
7 db tojás /7 eggs
7 evőkanál cukor / 7 tablespoons of sugar
1 tasak sütőpor / 1 sachet baking powder
3 evőkanál víz / 3 tablespoons of water
1 mokkás kanál só / 1 mocca spoon salt
2 evőkanál kakaópor / 2 tablespoons of cocoa
Hozzávalók a krémhez/ Ingredients to cream :
25 dkg gesztenyepüré / 250 gramme mashed chesnut
2,5 dl tejszín / 250 ml cream
15 dkg porcukor / 150 gramme powdered sugar

Mázhoz / topping:

4 púpozott ek cukor/ 4 rounded tablespoons sugar
3 ek főzött kávé/ 3 tablespoons espresso coffee
1,5 ek kakaópor/ 1,5 tablespoons cocoa powder
2 dkg vaj/ 20 gramme butter

Díszítéshez / decoration: 

5 dkg dekor cukor / 50 gramme decoration sugar

 Elkészítés/ method: Tészta / pastry: 

A tojás sárgáját a cukorral, vízzel habosra keverjük, a sütőporos-kakaós-lisztet hozzákeverjük, majd óvatosan fakanállal belekeverjük a habot. 170 fokon megsütjük, tűpróbáig, kb 40 perc. Miután kihűlt, 3 felé vágjuk. Get a bowl, put egg yolks, water, sugar into it and mix it well. Get another bowl, put flours, cocoa, salt, baking powder into it and mix them. Whisk egg whites. Add flour mix to the egg yolks mixture, mix them, then add slighly whisked egg whites to it. Put this pastry to a 22cm baking tin covered with baking sheet. Bake it int he oven for 40 minutes 170C. When ready, let it cool down. Slice them into 3. 

A krém / Cream : 

A hozzávalókat beleteszem egy nagy tálba és habosra keverem. Majd megkenem vele mindkét lapot és az oldalát. Put all ingredients into a big bowl and whisk it well. Then spread 2 slices with cream and the sides. Máz / topping: A máz készítéséhez vegyél elő egy kis lábast, tedd bele a kávét, cukrot és a kakaót, és olvaszd össze. Keverd bele a vajat, s nagyon gyorsan kend meg vele a süti tetejét, mert már az edényben megszilárdul. Get a pan and put coffee, sugar and cocoa into it, let it melt to a smooth cream, drop butter into it. Its ready. Be careful, you should put it on the top of the cake in hurry, otherwise it will become solid in the pan. 

Díszítéshez / decoration: 

Dekor cukorral megszórom a tetejét.
Cover the top with crunchy decoration sugar

Népszerű bejegyzések