Olasz Citrom torta - gluténmentes / Italian lemon cake – glutene-free






Olasz Citrom torta - gluténmentes / Italian lemon cake – glutene-free 

Kedves Látogatók! 

Megosztom veletek egyik kedvenc gluténmentes torta receptemet, ami egyszerű, nagyon ízletes.

Dear Visitors, 

I share one of my favourite glutene free cake recipe. It’s very easy, sooo delicious.

A recept 6 adagra / recipe for 6 pax
Hozzávalók a tésztához/ Ingredients to pastry : 

22 dkg gluténmentes fehér liszt / 220 gramme glutene free white flour
22 dkg cukor / 220 gramme sugar
22 dkg vaj / 220 gramme butter
3 db tojás /3 eggs
1 tasak sütőpor / 1 sachet baking powder
2 dl tejföl / 200 ml sour cream
1/2 mokkás kanál só / 1/2 mocca spoon salt
1 vaníliás cukor / 1 sachet vanilin sugar
2 citrom reszelt héja és leve / 2 lemon grated peel and juice

Hozzávalók a krémhez/ Ingredients to cream : 

25 dkg mascarpone/ 250 gramme mascarpone
20 dkg porcukor / 200 gramme powdered sugar
2 citrom leve / 2 lemon juice

 Elkészítés/ method: Tészta / pastry : 

Egy mélyebb edénybe beleteszem a cukrot, sót, vaníliás cukrot, puha vajat, citrom reszelt héját és levét, továbbá a tojás sárgákat és habosra keverjük. Utána hozzáadjuk a tejfölt és elkeverjük. Egy másik tálban elkeverjük a lisztet a sütőporral, majd hozzákeverjük a masszához. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tésztához. Tortaformába vagy gyümölcskenyér formába töltjük, és 50-55 percig sütjük 170 fokon. Amennyiben szükséges, takarjuk le a tetejét alufóliával, hogy világos maradjon. Majd hagyjuk kihűlni. 

Get a bowl, put sugar, salt, vanilin sugar, softened butter, lemon juice and grated lemon peel and egg yolks into it and mix them well. Add sour cream and mix it, too. Get another bowl, put flour and baking powder into it, mix them. Then add it to the mixture. Whisk egg whites and add slightly to the mixture. Put this pastry into baking paper covered baking tin. Bake it for 50-55 mminutes at 170C. If neccessary, put alufoil on the top to keep it in light shade. Then let it cool down. 

Máz / topping:

A mascarponét, porcukrot és citromlevet habosra keverjük és kész. 

Put mascarpone, powdered sugar and lemon juice into a bowl and mix it well. Its ready.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések