Csongrádi csípős tekercs / Hot meat rolls from Csongrád
Csongrádi csípős tekercs / Hot meat rolls from Csongrád ·
Hozzávalók 4 személy részére / Ingredients for4 persons:
60 dkg csont nélküli sertés karaj /600 gramme pork chop slices · 10 dkg füstölt szalonna / 100 gramme smoked fat bacon · 20 dkg vöröshagyma / 200 gramme onion · 20 dkg lángolt kolbász / 200 gramme smoked sausage · 1 db csípős zöldpaprika / 1 hot green paprika · só, bors ízlés szerint / salt, pepper on taste · 3 ek liszt / 3 tablespoons plain flour · 2 tojás / 2 eggs · 10 dkg zsemlemorzsa/ 100 gramme breadcrumbsElkészítés/ Method:
A töltelékhez a szalonnát üvegesre pirítjuk, és kiszedjük zsírból. Ezután megpirítjuk a hagymát, és a zöldpaprikát, majd hozzáadjuk a kolbászt. Ízlés szerint fűszerezzük. Kevés liszttel megszórjuk, és 5 percig pirítjuk. Ha a töltelék kihűlt a karaj szeleteket betöltjük a töltelékkel, majd tekercsbe hajtjuk. Hagyományos módon lisztben, tojásban, zsemlemorzsában panírozzuk, és bő olajban arany barnára sütjük. Sült burgonyával ízlésesen tálaljuk.First start preparing filling: fry bacon till its glazy, and take out of its grease. Then cut onion and sausage into small cubes and fry them nicely. Season it on taste with salt, pepper. After it put fried ingredients into a mixture bowl and chop it together with the machine for creamy consistance. Then cut hot green paprika into small cubes and fry them ligtly and mix it into the mixture. So small grean cubes can be seen in the red mixture. Tenderize meat slices very thin and fill them with mixture. roll them and bread them (fold them into four – whisked eggs – breadcrumbs) and fry th in plenty of oil. Serve it with french fries.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése