Hirdetés

Csongrádi tárkonyos csirkeragu leves/tarragon chicken ragout soup



Csongrádi tárkonyos csirkeragu leves / tarragon chicken ragout soup 

Kedves Látogatók! 

Lassan beköszönt a tavasz, de addig is, amíg ideér egyetek egy finom csirkeragu levest. Fogadjátok szeretettel.
 Dear Visitors, Awating spring taste a fresh chicken ragout soup.

A recept 4 főre / recipe for 4 persons : 

Hozzávalók / ingredients: 

2 db csirkemell filé / 2 chicken breast 5 evőkanál napraforgóolaj / 5 tablespoons sunflower oil 3 db közepes sárgarépa, 2 db közepes fehérrépa / 3 carrots, 2 turnips 1 közepes fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma / 1 medium onion, 3 cloves garlic 20 dkg zöldborsó, 2,5liter víz / 200 gramme peas, 2,5 litres water 1 kis fej karalábé, 1 kis fej zeller / 1 small kohlrabi, 1 small celary 1,5 dl főzőtejszín, 1 evőkanál citromlé / 150 ml cream, 1 tablespoon lemon juice 3 db erőleveskocka, 1 csokor petrezselyem / 3 stock cubes, 4 tablespoons chopped parsely leaves Só, bors, tárkony és egyéb fűszerek ízlés szerint / salt, pepper, tarragon on taste 1 evőkanál liszt / 1 tablespoon plain flour

Elkészítés/ method: 

A csirkemellet, a vöröshagymát, a fokhagymát és a zöldségeket apró kockára vágjuk. Egy nagyobb lábasban az olajat felhevítjük, és a vöröshagymát megdinszteljük. Majd hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket és a hússal együtt kb 15 percig dinszteljük. Ezután fűszerezzük / só, bors, tárkony, fokhagyma és egyéb fűszerek ízlés szerint / Majd felöntjük a 2,5 liter vízzel. Mikor langyos a leves beleteszem az erőleves kockákat és felforralom. Ezután 10 perc forrás után beleteszem a zöldborsót. Addig főzzük, amíg meg nem puhul. Egy kis tálkába öntjük a tejszínt és rámerünk a 4-5 merőkanál levest és a lisztet. Majd jól összekeverem, csomómentesre. Amikor elkészült hozzáadom a finomra vágott petrezselymet és a citromlevet. Javaslom készítés közben többször meg kell kóstolni.

 Cut chicken breasts, onion, garlic and all vegetables into same sized cubes. Heat oil in a pan and stir fry onion and add meat and stir it till it whitened. Put all these in a cooking pot. Add 2,5 litres water, all chopped other ingredients and seasoning, stock cubes into it. Boil it for 15 minutes, add peas. Boil it till all ingredients soft. (approx 30 min). Meanwhile pour cream into a small bowl, spoon approx 100 ml hot soup and flour. Mix it well. Pour it into the soup and let it boil for another 3-4 minutes. Sprinkle with chopped parssely and por lemon juice into it. Its ready to serve..

Népszerű bejegyzések