Muffin+Croissant = Cruffin



 

Muffin+Croissant = Cruffin in Csongrád 

Hozzávalók12 darabhoz / Ingredients for 12 pieces 

Kedves Látogatók! Itt az új őrűlet. Ez egy kipróbált igazi házi recept .Ezzel is követve a világ trendet. Jó étvágyat !
 Dear Visitors ! Here is the new crazy cake. This is our al ready tried home recipe. Just following global trends. Good apetite!
 5 + 10 dkg vaj / 50 + 100 gramme butter 30 dkg simaliszt + 5 dkg nyújtáshoz / 300 gramme plain flour + 50 gramme for rolling out 7 g szárított instant élesztő / 7 gramme dried yiest 2 evőkanál cukor / 2 tablespoons sugar 5 gramm só/ 5 gramme salt 2 ek étolaj / 2 tablespoons oil 1 ek porcukor szóráshoz / 1 tablespoon caster sugar

Elkészítés ideje/ timing Elkészítés:

 10 perc, kelesztés: 40 perc, sütés: 35 perc / preparing time 10 minutes, leave for 40 minutes to rise, baking time: 35 minutes

Elkészítés: 

A vajat vedd ki a tészta készítése előtt legalább két órával a hűtőből. A lisztet tedd tálba, add hozzá az élesztőt, a cukrot, a sót, és 1,5 dl langyos vizet, majd várj öt percig. Utána mehet hozzá 5 dkg
szóbahőmérsékletű vaj. Jól dolgozd össze, ha szükséges, adj még hozzá vizet. Közepesen lágy, fényes, rugalmas tésztát kell kapni. Akkor jó, ha elválik az edény falától (2-3 perc). Takard le a tésztát, és keleszd körülbelül 40 percig. Ha a duplájára nő, rakd lisztezett felületre és oszd 12 egyenlő részre. Sodorj belőle kb 30 cm hosszú vékony nudlikat, majd ezeket nyújtsd kis 6-7 cm széles, s 30 cm hosszú nagyon vékony lappá. kend meg olvasztott vajjal, majd tekerd fel, s ültesd bele egy muffin formába. Amikor mind kész, 180 fokos sütőben 35 percig arany barnára sütöm. Megszórom porcukorral s frissen tálalom.

 Take out butter from frdge 2 hours before preapring pastry. Pud four into a bowl, add dried yiest, salt and sugar into it and finally 150 ml warm water and mix it. Leave it for 5 minutes and dough 50 gramme butter into it. Yo need to dough it till you ger a shiny surfaced pastry, and come off from the bowl. Than leave it for 40 minutes to rise. When it’s risen to double pur it on a foured surface, and divide it into 12 small portion. twist it into 30 cms long, thin rolls each, Roll them into 6*30 cms paper thin sheets, spread them with melted butter, and roll each and put them into oilded muffin baking pan. Put it into oven for 35 minutes 180C. Serve it freshly spinkled with caster sugar.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések