Kajdacsi kis gombóc / Potato dumplings
Kajdacsi kis gombóc / Potato dumplings
Kedves Látogatók!
Megosztom veletek az egyik kedvenc gombócom receptjét, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.Dear Visitors, I share my favourite dumlings recipe. It’s very easy, extremly delicious and you run out of it very quicklyJ
A recept 4 adagra / recipefor 4 pax
Hozzávalók/ Ingredients
30 dkg burgonya / 300 gramme potatoes 45 dkg finomliszt / 450 gramme plain flour 6 dkg zsír / 60 gramme grease 2 db tojás / 2 eggs 1 teás kanál só / 1 teaspoon salt A paprikás szósz / red paprika sauce: 5 dkg zsír / 50 gramme grease 1 darab közepes vöröshagyma / 1 medium size onion 2 evőkanál édes fűszerpaprika / 1 tablespoons mild red paprika só, bors ízlés szerint / salt, pepper on taste tejföl / sour cream /Elkészítés method:
A burgonyát héjastul, sós vízben megfőzőm. Ha megfőtt meghámozom, és még melegen áttöröm. Ahogy kihűlt, hozzá adom a zsírt, a lisztet, a tojásokat, megsózom és összegyúrom. Csíkokat vágok a tésztából és ujjnyi vastagra nyújtom, majd kisgombócokat /nudlikat/ vágok és/ vagy gyúrok belőle. Sós forró vízben megfőzőm.Boil potatoes in their jacket soft. Peel them off and mash them warm. When cool down, add grease, eggs, flour and salt. Knead it well. Roll it out about one finger-wide. Cut 2 cms wide strips, cut them 4 cms long pieces. Roll them a bit. Boil them in salty water. Its ready within 5 minutesJ
A paprikás szósz / red paprika sauce:
Előveszek egy lábast és beleteszem a zsírt és felolvasztom. Majd beleteszem az apróra vágott hagymát és megdinsztelem. Ahogy megvan, megszórom a paprikával. Sóval és borssal ízesítem. Mikor elkészültem beleforgatom a nudliszerű kisgombócokat. Melegen tejföllel tálalom. Jó étvágyat hozzá.Get a frying pan. Put grease into it and melt it. Add chopped onion and fry it glazy. When its ready add red paprika, salt and pepper, mix it well. When ready, cover dumplings with it. Serve it warm sour cream on the top.J
Megjegyzések
Megjegyzés küldése