Kajdacsi kisgombóc leves / Potato dumplings soup





Kajdacsi kisgombóc leves / Potato dumplings soup 

Kedves Látogatók!
Megosztom veletek a másik kedvenc gombócom receptjét, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.
Dear Visitors, I share my next favourite dumlings recipe. It’s very easy, extremly delicious and you run out of it very quicklyJ

A recept 4 adagra / recipefor 4 pax

 Hozzávalók/ Ingredients
20 dkg burgonya / 200 gramme potatoes 30 dkg finomliszt / 300 gramme plain flour 4 dkg zsír / 40 gramme grease 1 db tojás / 1 eggs 1/2 teás kanál só / 1/2 teaspoon salt A paprikás szósz / red paprika sauce: 5 dkg zsír / 50 gramme grease 1 darab közepes vöröshagyma / 1 medium size onion 2 evőkanál édes fűszerpaprika / 1 tablespoons mild red paprika só, bors ízlés szerint / salt, pepper on taste Leves / Soup: 1,5 litre water 1 erőleves kocka / 1 stock cube /

Elkészítés method: 

A burgonyát héjastul, sós vízben megfőzőm. Ha megfőtt meghámozom, és még melegen áttöröm. Ahogy kihűlt, hozzá adom a zsírt, a lisztet, a tojásokat, megsózom és összegyúrom. Csíkokat vágok a tésztából és ujjnyi vastagra nyújtom, majd kisgombócokat /nudlikat/ vágok és/ vagy gyúrok belőle. Sós forró vízben megfőzőm.
Boil potatoes in their jacket soft. Peel them off and mash them warm. When cool down, add grease, eggs, flour and salt. Knead it well. Roll it out about one finger-wide. Cut 2 cms wide strips, cut them 4 cms long pieces. Roll them a bit. Boil them in salty water. It’s ready within 5 minutes

 A paprikás szósz és a leves / red paprika sauce and soup:

Előveszek egy lábast és beleteszem a zsírt és felolvasztom. Majd beleteszem az apróra vágott hagymát és megdinsztelem. Ahogy megvan, megszórom a paprikával. Sóval és borssal ízesítem. Felengedem 1,5 liter vízzel és adok hozzá egy erőleves kockát. Amikor felforr, beleteszem a nudlikat és 5-10 percig forralom. S frissen, azonnal tálalom.
Jó étvágyat hozzá.
Get a frying pan. Put grease into it and melt it. Add chopped onion and fry it glazy. When its ready add red paprika, salt and pepper, mix it well. When ready, add 1.5 litre water and 1 stock cube. Boil it. When it’s boiling, add dumplings into it, and let it boil for 5-10 minutes and it’s ready to serve

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések