Paradicsomos Mozzarella / Italian Tomato Mozzarella
Paradicsomos Mozzarella / Italian Tomato Mozzarella
Kedves Látogatók!
Megosztom veletek az egyik kedvenc előételem receptjét, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.Dear Visitors,
I share my favourite antipasti recipe. It’s very easy, extremly delicious and you run out of it very quickly.
A recept 2 adagra / recipe for 2 pax
Hozzávalók/ Ingredients
2 darab paradicsom / 2 medium tomatos10 dkg mozzarella / 100 gramme mozzarella cheese
1 evőkanál zöld pesto / 1 tablespoon green pesto
A házi zöld pesto / home made green pesto :
5 dkg finomra vágott bazsalikom, 1dl extra szűz olíva olaj, 5 evőkanál reszelt parmezán sajt, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 evőkanál összetört fenyőmag, mokkáskanál só jól összekeverve.
50 gramme finely chopped basil leaves, 100ml extra virgin olive oil, 5 tablespoons grated parmesan cheese, 2 cloves grated garlic, 1 tablespoon mashed pineseed, 1 moccaspoon salt, mix it well.
Elkészítés/ method:
A paradicsomokat megmosom, és közepes karikára felvágom. A mozzarellát szintén közepes karikára felvágom. Ezután tálra helyezem, egymásra döntve, felváltva. Amikor ezzel megvagyok zöld pesto szósszal díszítem.
Cut tomatoes and mozzarella cheese into medium slices. Put them on a plate alternately, decorate
green pesto. See on pic attached.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése