Csongrádi Tarhonya újragondolva / Egg barley in new style



Csongrádi Tarhonya újragondolva / Egg barley in new style 

A recept/ recipe: 

Hozzávalók/ingredients: 

50 dkg burgonya /500 gramme potatoes 25 dkg tarhonya /250 gramme egg barley 15 dkg füstölt kolbász / lehet csípős is / 150 gramme smoked sausage 20 dkg füstölt szalonna / 200 gramme smoked bacon 2 db közepes fej vöröshagyma / 2 pieces of onion (medium sized) 1 db fehérpaprika / 1 piece of white paprika 2 db paradicsom / 2 pieces of tomatos 5 dkg sertés zsír / 50 gramme grease só, bors, fűszerpaprika , piros arany vagy erős Pista ízlés szerint / salt, pepper, red paprika, grounded hot or mild paprika cream according to your on taste
Előételként császárzsemlében, főételként cipóban tálaljuk / Served in kaiser roll as a appetizer, served in loaf as a main course.

 Elkészítés/ method: 

Zsírban tarhonyát pirítunk, majd apróra kockára vágott vöröshagymát, kockára vágott füstölt szalonnát, kolbászt, kockára vágott fehérpaprikát, paradicsomot adunk hozzá. Ízlés szerint fűszerezzük, majd felengedjük a tarhonya mennyiségéhez képest háromszoros mennyiségű vízzel. Amikor a tarhonya félig megfőtt hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát és készre főzzük. Egy cipó tetejét levágjuk, belsejét kiszedjük. A kész tarhonyát cipóba vagy kenyérvégbe töltve tálaljuk.
Start with searing egg barley in a pan with grease, then add small dices of onion, paprika, tomatoes, sausage and bacon to it. Season with salt, pepper, red paprika and paprika cream according to your taste. Add 3 times more water to it for cooking. When pasta is half ready, add cubic potatoes to it and cook it ready. Cut off the top 1/3 of the loaf, take out of the inside of it and fill it with the ready cooked meal. Enjoy it.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések