Krumplis pogácsa / potato scones






Krumplis pogácsa / potato scones 

Kedves Látogatók! 

Megosztom veletek az egyik kedvenc receptemet, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

Dear Visitors, 

I share my favourite recipe. It’s very easy, extremly delicious and you run out of it very quickly.

A recept 2 adagra / recipe for 2 pax
Hozzávalók/ Ingredients Tészta/ pastry : 

80 dkg burgonya / 800 gramme potato
1 evőkanál zsír / 1 tablespoon grease
1 db tojás + 1 db tojás a kenéshez / 1 egg into pastry + 1 egg for spreading it
2 lapos teás kanál só / 2 teaspoons salt
Liszt amennyit a krumpli felvesz, hogy félkemény tészta legyen / flour as much as the mash potatoes become half-hard pastry

Elkészítés/ method:

A 80 dkg krumplit, a 2 lapos teás kanál sóval megfőzzük, majd krumplinyomón átnyomjuk (nem lesz sós, mert a liszt majd felszívja). Áttört krumplihoz hozzáadjuk a zsírt (ami a meleg krumpliban elolvad). Egy kicsit hűlni hagyjuk, majd belekeverünk egy tojást. Jól összekeverjük és hagyjuk teljesen kihűlni. (Meg kell várni, hogy teljesen kihűljön a krumpli, mert ha langyos, akkor több lisztet vesz fel és kemény lesz). Összegyúrjuk a lisztel, kinyújtjuk, Én be szoktam vagdosni, kiszaggatjuk megformázzuk és a tepsibe tesszük. Végül lekenjük egy kikevert tojással és 180C-ra felmelegített sütőben megsütjük. A sütési idő kb 30 perc. Akkor jó, amikor az alja is megsült szép világosbarnára. 

Boil potatoes in its jacket soft, put salt into the water. When ready mash them, add grease, it will melt in the hot potatoes. Leave for couple of minutes and add egg and mix it well and leave it cool down. When its cooled, add flour to it, as much you get half-hard pastry. Roll it out, cut the top slightly, and cut rounds from it and put them on baking paper covered baking sheet. Spread them with whipped egg. Put them into the oven for 30 minutes 180C. Its ready when it gets golden shade.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések