Melange kávé/ Melange café



Melange kávé/ Melange café 

Kedves Látogatók! 

Megosztom veletek az egyik kedvenc kávékülönlegességemet. Ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.
Dear Visitors, I share one of my favourite coffee speciality recipe. It’s very easy, sooo delicious and you run out of it very quickly

A recept 1 adagra / recipe for 1 pax 

Hozzávalók / Ingredients :

 10 cl forró kávé /100 ml hot coffee 3 teás kanál méz / 3 teaspoons honey 2 dl tej és tejhab / 200 ml milk and milk foam Csoki öntet vagy caramel szósz / chocolate or caramel sauce Elkészítés/ method: A tejet felforralom. Amikor felforrt, habosítóval tejhabot készítek. Egy hőálló üvegpohár aljára mézet teszünk. A tejet ráöntöm a mézre. Ezután a kávét óvatosan egy kanál fordított fején belecsorgatom, hogy réteges legyen. Végül rákanalazom a tejhabot és díszitem.

 Boil milk. When it’s boiled, prepare foam with mixer. Pour honey on the bottom of a pyrex glass. Pour milk on it. Get a spoon and add slowly espresso on the backside of spoon. So you will get a layered melange. Add milk foam on the top with spoon and decorete it with sauce. Megjegyzés / some additional info: A díszítést én most egy pici hígított baracklekvárral készítettem. I decorated it with watered apricot jam at this time.

Egészségetekre.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések