Szentesi Hideg Alma Leves / Cold Apple Soup



Szentesi Hideg Alma Leves / Cold Apple Soup from Szentes 

Kedves Látogatók! 

Megosztom veletek az egyik kedvenc levesem receptemet ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

Dear Visitors, 

I share my favourite soup recipe. It’s very easy, extremly delicious and you run out of it very quickly. A recept 4 adagra / recipe for 4 pax:

Hozzávalók/ Ingredients: 

65 dkg savanyú alma / 650 gramme sour apple
2 dl főzőtejszín / 200 ml cream
3 dkg liszt / 30 gramme plain flour
mokkás kanál só / mocca spoon salt
12 dkg kristálycukor / 120 gramme sugar
5 szem egész szegfűszeg / 5 whole clove
1 evőkanál őrölt fahéj / 1 tablespoon grounded cinnamon

Elkészítés/ method: 

Egy leveses lábasba beleteszek 1,5 liter vizet, a sót, a szegfűszeget, a fahéjat és összeforraljuk. 7 perc forralás után átszűrjük. A meghámozott és kockára vágott almát ebbe a szűrt lébe megfőzzük. Közben a tejszínből és a lisztből habarást készítünk. Amikor az alma megfőtt akkor kiveszem a léből. A levet folyamatos keverés közben besűrítem a tejszínes lisztel és hozzáadom a cukrot majd felforralom és forrás után az almát visszateszem a lábasba. Majd ha elkészült minimum 2 órára hűtőbe teszem. 
Jó étvágyat kívánok. 

Get a pot, put 1,5 litre water into it. Add cinnamon, clove, salt and boil it for 7 minutes. Strain it. Add apple cubes into this strained water and boil it till soft. Take apple cubes out from the water. During this time prepsre thickening from cream and flour. Mix it well and add to the water while continious stiring. Add sugar and mix it well. After 2 minutes boiling add already soft apple cubes and its ready. When is ready, put it minimum 2 hours into the fridge and its sooo delicious.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések