Póréhagyma krémleves / Leek cream soup
Póréhagyma krémleves / Leek cream soup
Kedves Látogatók!
Megosztom veletek az egyik kedvenc levesem receptemet ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.
Dear Visitors,
I share my favourite soup recipe. It’s very easy, extremly delicious and you run out of it very quicklyJ
A recept 4 adagra / recipe for 4 pax:
Hozzávalók/ Ingredients:
1 szál póréhagyma / 1 leek
1 db nagy krumpli / 1 big potato
2 evőkanál vaj / 2 tablespoon butter
1,5 liter víz / 1.5 litre water
2 dl főzőtejszín / 200 ml cream
1 erőleves kocka / 1 stock cube
Só, bors, majoranna ízlés szerint / salt, pepper, marjoram on taste
Reszelt sajt / grated cheese
4 szelet toast kenyér
Elkészítés/ method:
Egy leveses lábasba beleteszek 1 evőkanál vajat, amit megolvasztok. Majd beleteszem a felkarikázott póréhagymát és a meghámozott, majd felkockázott burgonyát. Ezután megpárolom és fűszerezem sóval és borssal ízlés szerint. Majd hozzá adom a vizet, a leveskockát és a majorannát. Majd ha felforrt, és a zöldségek megpuhultak, akkor hozzáadom a tejszint és a maradék 1 evőkanál vajat. Ezután utóízesítek, ha szükséges és botmixerrel egyneműsitem. Még egyszer felforralom és kész. Apró kockákra vágott toast kenyérrel és reszelt sajttal tálalom.
Jó étvágyat kívánok.
Put 1 tablespoon butter into a pot and melt it. Add sliced leeks and peeled and chopped potato into it and stir it well. Season it with salt and pepper on taste. Add water, stock cube and marjoram. Let it boil till all ingtredients become soft. Add cream and one more tablespoon of butter to it. Mix it with an electric mixer well. Boil it once more time, and its ready. Serve it with grated cheese and toast bread.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése