Sonkatekercs és töltött tojás Húsvétra/ Ham rolls and filled eggs for Easter




Sonkatekercs és töltött tojás Húsvétra/ Ham rolls and filled eggs for Easter

Kedves Látogatók! 

Megosztom veletek az egyik húsvéti klasszikus páros receptemet, ami egyszerű, nagyon finom és laktató.

Dear Visitors, 

I share my favourite Easter dish dish recipe. It’s very easy, extremly delicious and very stodge.

A recept 4 adagra / recipe for 4 pax:
Hozzávalók/ Ingredients
Sonkatekercs 12 tekercsre / ham rolls for 12 rolls: 

12 szelet sonka (gépsonka) / 12 slice of ham

 Besamelhez / bechamel sauce: 

5 dkg vaj / 50 gramme butter
2dl tej / 200 ml milk
3 púpos evőkanál liszt / 3 rounded tablespoons plain flour

A töltelékhez / filling:

200 gramm majonézes torma / 200 gramme mayonesse with horseradish
100 gramm camping sajt / 100 gramme cream cheese
1 teáskanál só / 1 teaspoon salt
1 teáskanál bors / 1 teaspoon pepper


Elkészítés/ method: 

Először besamelt készítünk. Ehhez megolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. Amikor habosodni kezd, hozzáöntjük a tejet és felforraljuk. A tejjel lehet szabályozni a sűrűséget. Ezután leveszem, és külön tálba helyezem a besamelt és langyosra hűtöm. Hozzáadom a majonézes tormát, a campingsajtot, majd sózzuk, borsozzuk és csomómentesre összedolgozzuk. Majd habzsákba tesszük és a szeletelt sonkák egyik felére egy csíkot kinyomunk. Ezután összetekerjük, s tálaljuk.

First step: prepare bechamele sauce. Melt butter in a pot, add flour and mix it smooth. When its ready, add milk and boil it. You can control thickness of mixture with milk. Put sauce into a bowl and let it cool to lukewarm. Add horsseradish mayonesse, cream cheese, salt, pepper and mix it smooth. Put it into decoration bag and push a line on each slices of ham and roll them. Ready to serve. 

Töltött tojás/ filled eggs:
A recept 4 adagra / recipe for 4 pax
Hozzávalók/ Ingredients: 

8 db főtt tojás / 8 boiled eggs 

A töltelékhez / filling: 

1 evőkanál majonéz / 1 tablespoon mayonesse 
2 evőkanál tejföl / 2 tablespoons sour cream 
1 teás kanál mustár / 1 teaspoon mustard 
1 csipet só / 1 pinch salt 
1 csipet bors / 1 pinch pepper 
1 csipet szerecsendió / 1 pinch nutmeg 
4 dkg vaj / 40 gramme butter 

Elkészítés/ method: 

A tojást 10 percig főzzük, majd lehűtjük. Mikor már langyos, akkor levesszük a tojások héját. Majd félbevágjuk és a sárgáját külön tálba tesszük. A tojások sárgáját összekeverjük a majonézzel, mustárral, sóval, borssal, szerecsendióval és a szobahőmérsékletű vajjal. Majd a krémet habzsákba helyezzük és visszatöltjük a félbevágott tojásokba. Jó étvágyat.

Boil eggs for 10 minutes and let them cool down. When its lukewarm, peel them from eggshells. Cut them half and take their yolks into a separate bowl. Add mayonesse, sour cream, mustard, salt, pepper, nutmeg and soft butter. Mix it well. Put mixture into a decoration bag and fill half eggs nicely with it.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések