Rizses hús / pork stew with rice



Rizses hús / pork stew with rice 

Kedves Látogatók! 

Megosztom veletek az egyik kedvenc egytálétel receptemet, ami egyszerű, nagyon finom és laktató.

Dear Visitors, 

I share my favourite one-course dish recipe. It’s very easy, extremly delicious and very stodge.

A recept 4 adagra / recipe for 4 pax
Hozzávalók/ Ingredients: 

1,5 kg sertéscomb / 1.5 kgs leg of pork
2 fej vöröshagyma / 2 medium sized onion
2 evőkanál fűszerpaprika / 2 tablespoons red paprika
Só, bors ízlés szerint / salt, pepper on taste
3 dl rizs / 300ml rice
1,5 liter víz / 1,5 litre water
2 evőkanál zsír vagy olaj / 2 tablespoons grease or oil

Elkészítés/ method: 

A hagymát apróra vágjuk és a zsiradékban üvegesre pirítjuk. A hagymát sózzuk, hogy több levet is adjon. Majd beletesszük a felkockázott sertéshúst, és fehéredésig pirítjuk. Majd beletesszük a piros fűszerpaprikát. Összekeverjük és 5 dl vízzel felengedjük, forraljuk és puhára főzzük. A rizst külön edényben az 1 liter vízben előfőzöm félkeményre. Ha kész, akkor a megfőtt húshoz adjuk, és készre főzzük. Akkor van kész, amikor az összes lé elfő. Jó étvágyat kívánok.

Cut onion into small cubes. Put grease into a frying pan and stir onion in it glassy. Add some salt to onion, it will give more liquid. Add pork leg cubes to it, and stir it till it whitens. Add red paprika and 500 ml water, boil it and cook till it soft. Pour rice and 1 litre water into another pot and precook it half-soft. At that time put meat and its gravy into the rice and cook it ready approx another 10-15 minutes. Its ready, when rice soaked all gravy.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések