Ír kávé / Irish Coffee
Ír kávé / Irish Coffee
Kedves Látogatók!
Megosztom veletek az egyik kedvenc kávékülönlegességemet. Kettő az egyben, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.Dear Visitors,
I share one of my favourite coffee speciality recipe. It’s very easy, sooo delicious and you run out of it very quickly.
A recept 1 adagra / recipe for 1 pax:
Hozzávalók / Ingredients :
10 cl forró kávé /100 ml hot coffee3 kávés kanál barna cukor / 3 tablespoons brown cane sugar
3 cl Ír whisky / 30 ml Tullamore Dew whisky
tejszínhab/ fújós / whipped cream
Elkészítés/ method:
Egy kis lábasba feloldjuk a cukrot a whiskyben. Ha ez megvan, akkor beleöntöm a cukros whiskyt egy előmelegített hőálló pohárba. Majd egy leveses kanál hátoldalán keresztül, csurgatva felöntjük a forró kávéval. Így szép rétegeket kapunk. Szétválik a whisky és a kávé. A tetejére utolsó rétegként jön a tejszínhab. Végül én tejcsoki reszelékkel díszítettem.Pour whisky into a pot and add brown sugar. Heat it and let it melt. Pour this mix into a pyrex glass. Add coffee into it according to the following method: get a tablespoon, put it into the whisky backside up, and pour coffee very slowly on it. This way you will get a layered mix. Put whipped cream on the top. Sprinkle it with grated milk chocolate.
Megjegyzés / some additional info:
Azért csináltam az elejét így, mert sajnos nekem nincs nagy kávéfőzőm, amihez lenne gőzölő. Természetesen lehet másik whiskyt is használni, ha ír éppen nincs kéznél. Egészségetekre.Of course, you can use any other whisky.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése