Frankfurti leves / Frankfurt Soup
Frankfurti leves / Frankfurt Soup
Kedves Látogatók!
Megosztom veletek az egyik kedvenc levesem receptemet ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.Dear Visitors,
I share my favourite soup recipe. It’s very easy, extremly delicious and you run out of it very quickly.
A recept 4 adagra / recipe for 4 pax:
Hozzávalók/ Ingredients:
50 dkg kelkáposzta / 500 gramme cole1 fej nagy vöröshagyma / 1 big onion
2 gerezd fokhagyma / 2 cloves of garlic
2 darab nagy burgonya / 2 big potatoes
1,5 dl olaj / 150 ml oil
1 evőkanál liszt / 1 tablespoon plain flour
30 dkg virsli / 300 gramme frankfurter
1 db erőleveskocka / 1 stock cube
1 csokor petrezselyem / 1 bunch parsely leaves
1,5 dl tejfől / 150 ml soour cream
Majoranna, só, bors, ízlés szerint / marjoram, salt, pepper on taste
1,5 liter víz / 1,5 litre water
Elkészítés/ method:
Egy leveses lábasba beleteszem az 1 dl olajat, a finomra vágott vöröshagymát és lepirítom. Majd hozzáadom a meghámozott és kockára vágott burgonyát és a zúzott fokhagymát. Majd sóval, borssal, majorannával és apróra vágott petrezselyemmel ízesítem. Ezután felengedem a vízzel, és főzni kezdem. Amikor a burgonya félig megfőtt akkor hozzáadom a csíkokra vágott kelkáposztát. Amikor a kelkáposzta is félig megfőtt, akkor lisztből, a tejfölből és a maradék olajból rántást készítek és hozzáadom a leveshez. Ezután újra forralom a levest. Majd végül hozzáadom az előzőleg kevés olajon megpirított karikára vágott virslit. Jó étvágyat kívánok.Pour 100 ml oil into a pot, add finely chopped onion and stir it glassy. Add potato cubes and mashed garlic. Season it with salt, pepper, marjoram and finely chopped parsely leaves. Add water and boil it till potato is half soft, then add cole stripes into it and let it boil about 15 minutes. Prepare thinckening from flour, 50 ml oil and sour cream, mix it well. Add it to the soup while continious stiring. Boil it again. Cut frankfurter into slices and fry them. Add this into and soup and its ready.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése