Rakott kelkáposzta / Layered kale
Rakott kelkáposzta / Layered kale
Kedves Látogatók! Megosztom veletek az egyik kedvenc receptemet, ami nagy adagban készül és nagyon tartalmas egytál étel.
Dear Visitors, I share one of my favourite one-course dish recipe. Very easy to prepare, you make it in big portion.
A recept 2 adagra / recipe for 2 pax :
Hozzávalók / Ingredients:
30 dkg darált csirkemell / 300 gramme minced chicken breast 30 dkg kelkáposzta / 300 gramme kale 10 dkg rizs / 100 gramme rice 20 dl tejszín / 200 gramme cream 10 dkg tejföl / 100 gramme sour cream 1 vöröshagyma / 1 onion 1 mokkáskanál őrölt kömény / 1 moccaspoon grounded cummun só- bors ízlés szerint / salt, pepper on taste 0,5 dl oliva olaj / extra szűz / 50 ml olive oil (extra virgin)
Elkészítés / Method:
Először a kelkáposztát leveleire szedjük és feltesszük egy lábas vízbe főzni, amibe őrölt köményt és sót is teszünk. Majd az olajon megdinszteljük a hagymát és beletesszük a húst és megpirítjuk. Ezután egy hőálló tálba tesszük a megfőtt és lecsepegtetett kelkáposzta felét. Ezután beletesszük a megfőzött rizst, majd a hagymás csirkehúst. Majd leöntjük a tejföl felével úgy, hogy mindenhová jusson. Ezt követően rátesszük a kelkáposzta levelek másik felét. Végül tejföllel és tejszínnel öntjük le és sóval, borssal ízesítjük. Betesszük a sütőbe 30 percre 220 fokon.
Jó étvágyat.
First cut the kale into leaves, wash them, and put them into a pot, add water, salt and cummin and boil it about 10 minutes. Meanwhile get another pot, and cook the rice in salty water. Get a frying pan, put some oil into it, heat it well, add chopped onion and stir it. Add minced chicken breast and some seasoning. stir it again. Then get a baking tin, or pyrex lay half of the kale, then the rice, then meat, spread it with half of the cream, then lay the other half of the kale, and cover it with cream and sour cream. Seaon it with salt and pepper on taste. Put it into the oven for 220 C for 30 minutes and ready to serve.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése