Tavaszi Tekercs / Spring Rolls
Tavaszi Tekercs / Spring Rolls
Kedves Látogatók! Megosztom veletek az egyik kedvenc ázsiai receptemet, ami egyszerű, és nagyon finom étel.
Dear Visitors, I share one of my favourite one course dish, its very easy to fry and soo delicious meal.
A recept 2 adagra / recipe for 2 pax :
Hozzávalók / Ingredients:
4 db tavaszi tekercs lap / 4 sheets of spring rolls pastry 12 dkg babcsíra / 120 gramme bean germ 8 dkg fejes káposzta / 80 gramme white cabbage 1 közepes sárgarépa / 1 carrot 4 dkg póréhagyma / 40 gramme leak 1 vöröshagyma / 1 onion, 1 gerezd fokhagyma / 1 clove garlic fél Kaliforniai paprika/ piros / halp californian pepper 2 evőkanál szójaszósz / 2 tablespoons soy sauce 1-2 evőkanál víz / 1-2 tablespoons water só- bors ízlés szerint / salt, pepper on taste Ázsiai fűszermix ízlés szerint / asian seasoning on taste 0,5 dl oliva olaj / extra szűz / 50 ml olive oil (extra virgin)
Elkészítés / Method:
Először a tavaszi tekercs lapon kívül minden hozzávalót megpucolunk, meghámozzunk és csíkokra vágunk. Ezután a hozzávalókat kevés zsiradékban megdinszteljük, fűszerezzük és a szójaszószt is hozzáadjuk. Lehet adni hozzá 1-2 evőkanál vizet is. Majd ha elkészültünk a raguval, akkor a tésztákat megtöltjük a raguval és feltekerjük. Majd készre sütjük. Megjegyzés: A tekercseket kikevert tojással is össze lehet illeszteni, hogy ne nyíljon ki. A tavaszi tekercset lehet réteslapokból is készíteni. Jó étvágyat.
First step: clean, peel all vegetables and slice them thin. Get a frying pan and stir it on olive oil, add seasoning and soy sauce too. If needed, you can add some water additionally. When ragout is ready, fill pastry with it and roll them. Fry them in hot oil. Additional info: If you sprinkle pastry edges with egg, it wont open. You can use strudel pastry instead.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése