Kínai pirított tészta csirkével / Chinese stires noodles with chicken


Kínai pirított tészta csirkével / Chinese stires noodles with chicken


 Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc Kínai tészta receptemet, ami nagy adagban készül és nagyon finom étel.

 Dear Visitors, I share one of my favourite one-course dish recipe. Very easy to prepare, you make it in big portion.

A recept 4 adagra / recipe for 4 pax :


 Hozzávalók / Ingredients:

50 dkg csirkemell / 500 gramme chicken breast 50 dkg kínai tészta / 500 gramme chinese noodles 2-3 darab sárgarépa / 1-2 carrots 1-2 fej vöröshagyma / 1-2 onions 2 ek friss vagy szárított gyömbér / 2 tablespoons fresh grated or dried ginger fél fej káposzta / half cabbage 3 gerezd fokhagyma / 3 cloves garlic 2 evőkanál repceolaj / 2 tablespoons rapeseeds oil só- bors, chili, ázsiai fűszerkeverék ízlés szerint / salt, pepper, chilli or asian seasoning on taste 3 ek napraforgó olaj/ 3 tablespoons sunflower oil 8 ek szója szósz / 8 tablespoons soysauce 3-4 ek víz / 3-4 tablepoons water

Elkészítés / Method: 


Először a káposztát lereszelem a nagylukú reszelővel és megsózom. Így állni hagyom fél órát. Ahogy megvan, azután kinyomkodom a vizet belőle és kevés zsiradékban megpirítom egy evőkanál cukorral. Amikor aranybarna akkor kész. Közben előkészítem a többi alapanyagot. Megpucolom és csíkokra vágom a sárgarépát, a hagymákat,lereszelem a gyömbért . A csirkét apróra vágom és nyersen beleteszem egy szójaszószós-sós-borsos- ázsiai fűszerkeverék-hagymás és fokhagymás pácba. Célszerű már a csirkét előtte este előkészíteni és egy éjszakát állni hagyni. A következő lépés, hogy kevés zsiradékon megpirítom a tésztát majd, megfőzöm. forrásban lévő vízben 3-4 perc alatt kész a tészta. Majd összeállítom a tésztát. Kevés repce olajat hevítek és beleteszem a bepácolt csirkemellet és megpirítom. Közben fűszerezem még ízlés szerint. Készítés közben 3-4 ek vizet tehetek bele, hogy ne égjen meg. Ezután beleteszem a répát, a káposztát, a gyömbért és összepárolom. Végül belekeverem a tésztát.

First step: grate cabbage with a big hole grater, sprinkle it with salt and let it on the side for half an hour and press the water out of it. After it get a WOK, put some oil, cabbage and sugar into it, and stir it till gets golden shade.Meanwhile I prepare other ingredients. Clean and peel carrot, onion and chop them thin, grate ginger. Chop chicken thin slices, and put it into a pickle fora couple of hours. This pickle is made from soy sauce, rapeseeds oil, salt, pepper, asian seasoning, garlic and onion. In next step: get another frying pan, put some oil into it and stir the noodles on it, then add some water and boil it for 3-4 minutes. Put some rapeseeds oil into afrying pan, put the chicken into it and stir it, soft. season it well. then add all vegetables and seasoning. Finally add noodles. and some soy sauce on taste.

Megjegyzés / Additional info: 


Én pálcikával szoktam tálalni, de természetesen lehet villával is enni.

 Jó étvágyat.

 I usually serve it with chopsticks, bus you can use forks, too.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések