Francia Hagyma leves / French Onion soup
Francia Hagyma leves / French Onion soup
Kedves Látogatók!
Megosztom veletek az egyik kedvenc leves receptemet ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.Dear Visitors, I share my favourite soup recipe. It’s very easy, extremly delicious and you run out of it very quickly
A recept 4 adagra / recipe for 4 pax
Hozzávalók/ Ingredients
10 db vörös hagyma / 10 onion2 ek olaj / 2 tablespoons sunflower oil
6 dkg vaj / 60 gramme butter
2 evőkanál liszt / 2 tablespoons plain flour
1 dl száraz fehérbor (kihagyható) / 100 ml dry white wine ( you can leave it, its up to your taste)
1 darab erőleves kocka / 1 stock cube
1 liter víz / 1 litre water
Só, bors ízlés szerint / salt, pepper on taste
Levesbetét / topping:
4 szelet toast kenyér / 4 slices of toast bread1 evőkanál vaj / 1 tablespoon butter
15 dkg reszelt sajt / 150 gramme grated cheese
Elkészítés/ method:
Első lépés: a hagymák megpucolása, majd felkarikázása. Majd előveszünk egy leveses lábast és felolvasztjuk benne a vajat és hozzáadjuk az olajat. Ezután beletesszük a hagymát és kb, 15-17 percig pároljuk. Amikor a hagyma már aranybarna színű lett és megpuhult hozzáadjuk a lisztet, összekeverjük és 1 percig pirítjuk, aztán hozzáadunk sót és borsot, valamint a bort. Ezután jól összekeverjük és így főzzük 5 percig. Majd ráöntjük a vizet és főzni kezdjük. Mikor felforrt, akkor adjuk a leveskockát. Mikor a kocka elolvadt, utóízesítem borssal és sóval, ha szükséges. 15 percig főzőm és kész a leves. Jó étvágyat kívánok./Bon Appétit/ First step: peel onion and slice them. Get a pot and melt butter in it, add oil too. Put sliced onion into it and stew it for 15-17 minutes, till it softens and get golden shade. Add flour and stir it for a minute, Add salt, pepper and wine. Mix it well and boil it for 5 minutes. Add water and start boiling it. Add stock cube and add some more seasoning, if needed. Boil it for 15 minutes and soup is ready.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése