Túrógombóc gluténmentes / Cottage cheese dumplings glutenfree

Túrógombóc gluténmentes / Cottage cheese dumplings glutenfree 

Kedves Látogatók! 

Megosztom veletek az egyik kedvenc gombóc receptemet. Ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

Dear Visitors, 

I share one of my favourite sweet recipe. It’s very easy, sooo delicious and you run out of it very quickly

A recept 4 adagra / recipe for 4 pax 

Hozzávalók / Ingredients :

 40 dkg túró / 400 gramme cottage cheese
2 evőkanál rizsliszt / 2 tablespoons of rice flour
2 közepes tojás / 2 medium eggs
10 dkg rizsdara / 100 gramme rice groats
1 csipet só / 1 pinch of salt
1 citrom reszelt héja / 1 lemon grated peel
10 dkg gluténmentes zsemlemorzsa / 100 gramme glutene-free breadcrumbs
3 dkg barnacukor / 30 gramme brown sugar
2 evőkanál olaj / 2 tablespoons of oil

Elkészítés/ method: 

A túrót, rizslisztet, rizsdarát, tojást, sót egy tálban összekeverjük. Egy nagy lábosba vizet forralunk. A forrásban lévő vízbe tesszük a gombócokat. Ha feljön a gombóc a víz tetejére, kb. 5 percig. főzzük. Én mindig félbevágok egy gombócot, úgy ellenőrzöm. Pici olajon szép barnára pirítom a zsemlemorzsát cukorral. A megfőtt gombócokat a pirított prézlire szedem, és jól megforgatom benne. Nálunk a túrógombóc tejföllel, jó sok porcukorral és fahéjjal csúszik a legjobban. Laktózérzékenyek használhatnak laktózmentes túrót és tejfölt is.

 Get a big bowl and add cottage cheese, rice flour, rice groats, salt, 2 eggs and lemon peel into it and mix it well. Get a tablespoon and form balls from it and cover each with rice groats. Get a big pot and boil water in it. When its boiling add balls into it and let it boil for 5 minutes after all the balls came up the top of the water. Check one ball cutting it half. Put breadrumbs, sugar and oil into a frying pan and stir it for 1-2 minutes till it gets golden shade. I serve it with breadrumbs, sour cream and powdered sugar.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések