Epres-mascarponés pohárkrém / strawberry mascarpone cream




Epres-mascarponés pohárkrém / strawberry mascarpone cream

Kedves Látogatók! 

Megosztom veletek az egyik kedvenc pohárkrémemet. Ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

Dear Visitors, 

I share one of my favourite sweet recipe. It’s very easy, sooo delicious and you run out of it very quickly

A recept 4 adagra / recipe for 4 pax 

Hozzávalók / Ingredients :
 35 dkg eper / 350 gramme strawberry
25 dkg mascarpone / 250 gramme mascarpone
5 dkg fehér csokoládé / 50 gramme white chocolate
3 dl tejszín / 300 ml cream
12 dkg porcukor / 120 gramme powdered sugar

 Elkészítés/ method:

 A csokoládét vízgőzön felolvasztjuk. A mascarponét összekeverjük 6 dkg porcukorral, majd hozzáadjuk az olvasztott fehér csokit és a tejszínből felvert tejszínhabot. Az eper felét összeturmixoljuk a maradék porcukorral. Az eper másik felét daraboljuk/ cikkekre vágjuk/. A vízzel kiöblített poharakba először belerakunk 6 evőkanál krémet, majd rá teszünk 2 evőkanál eperöntetet, majd 5-6 gerezd epret. Majd ismét 3-4 evőkanál krémet a tetejére. Majd hűtőbe teszem minimum 1 órára. Tálaláskor eperrel, esetleg tejszínhabbal és eper szósszal tálalom. Egészségetekre.

 Get a bowl and put chocolate in it. Put the bowl on the top of a pot with boiling water in it. Melt the chocholate. Get another bowl and put mascarpone and sugar into it and mix it well. Add melted white chocolate into it and whipped cream, too. Smash half of strawberry, cut the other half into slices. Get bigger glasses, water it inside. Put 6 tablespoons of cream mixture into it, lay 2 tablespoons of smashed strawberry on it and 5-6 pieces of strawberry. Put 3-4 tablespoons of cream mixture on the top. Put it into the fridge for minimum 1 hour. Decorate it with strawberry pieces, strawberry sauce and whipped cream at serving.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések