Sertés pörkölt nokedlivel / pork stew with dumplings


Sertés pörkölt nokedlivel / pork stew with dumplings 

Kedves Látogatók! 

Megosztom veletek egyik nagy kedvenc receptemet, ami egyszerű, nagyon ízletes.

 Dear Visitors,

 I share one of my favourite recipe. It’s very easy, sooo tasty.
 A recept 2 adagra / recipe for 2 pax
 600 gramm sertés comb / 600 gramme pork leg
4 evőkanál sertés zsír / 4 tablespoons of pork grease
1 nagy fej vörös hagyma / 1 big onion
2 gerezd fokhagyma / 2 cloves garlic
2 teáskanál őrölt kömény / 2 teaspoons of grounded cumin
Só, bors, paprika, ízlés szerint / salt, pepper, red paprika on taste
3 dl víz / 300 ml water

 Elkészítés/ method

: A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk. A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát. Megszórjuk 2 teáskanál őrölt köménnyel, és pár percig együtt pároljuk. Rátesszük a húst, sózzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni. Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak pici vizet aláöntve készre pároljuk. Nem baj, ha többször zsírjára pirul. Elkészítési ideje, a hústól függően minimum 45 perc.

Wash meat and cut it into small cubes. Chop onion into small pieces as well. Put grease into a pot and add onion and stir it glazy. Add smashed garlic and cumin, ansd stir it another minute. Add meat cubes and stir it till it gets white surface. Add red paprika, salt and pepper too. Stir it for a minute and add water. Let it boil till it soft. If needed add some more water. Its ready when it boils all the water only gravy on it and the meat iis soft. It takes about 45 minutes, depending on the quality of meat.

 Megjegyzés / remark:

 Tetszőleges körettel lehet tálalni. Én a képen láthatóan nokedlivel tálaltam. Viszont a rizs vagy a főtt burgonya is illik hozzá.

Jó étvágyat,

 You can serve it with any garnish on your taste. I served it with dumplings, but you can serve it with rice or boiled potatoes, too..

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések