Női szeszély / women’s caprice
A recept/ recipe:
Hozzávalók 4 személyre/ Ingredients for 4 persons
A tésztához / pastry
14 dkg vaj / 140 gramme butter
7 db tojás sárgája / 7 egg yolks
14 dkg cukor / 140 gramme sugar
14 dkg finomliszt / 140 gramme plain flour
1 kávéskanál sütőpor / 1 coffeespoon baking powder
A tetejére/ topping
40 dkg sárgabaracklekvár / 400 gramme apricot jam (home-made)
7 db tojásfehérje / 7 egg whites
14 dkg porcukor / 140 gramme powdered sugar
1 csipet só / 1 pinch salt
Elkészítés / method:
14 dkg szobahőmérsékletű vajat habosra keverünk 7 tojássárgájával és 14 dkg cukorral, majd hozzákeverjük a kávéskanálnyi sütőporral elkevert 14 dkg lisztet.
- Egy sütőpapírral bélelt tepsit /23×32cm/ veszünk és belerakjuk a tésztát. Ez egy elég sűrű tészta, nem folyós, ezért segíteni kell kenőlapáttal vagy késsel szétterülni a tepsiben. Egyébként a meleg hatására szépen elterül.
- Sütőben 180 fokon szinte készre sütjük. /kb 20 perc/ Amíg sül, a 7 tojásfehérjét 14 dkg cukorral, pici sóval kőkeményre felverjük.
- Kivesszük a sütőből, baracklekvárral gazdagon megkenjük és rárakjuk a tojásfehérjét, majd visszatesszük a sütőbe 20-25 percre 100 fokon, amíg szép színt kap a teteje.
Method:
Churm 140 gramme room tempered butter with 7 egg yolks , 140 gramme sugar. Add flour and baking powder into it.
- Get a baking paper covered baking sheet /23×32 cms/ and stread pastry into it. Its getting be a thick pastry , so needs to help with spatula to spread it plain.
- Bake it in the oven for 20-25 min at 180C. Meanwhile whip egg whites with salt and powdered sugar solid.
- When pastry is ready, spread richly with apricot jam and put all whipped whites on the top.
Put it into the oven for another 20-25 minutes at 100C, when gets a light brown cover, its readyJ
Megjegyzések
Megjegyzés küldése