Női szeszély /women’s caprice






Női szeszély / women’s caprice 

A recept/ recipe:

 Hozzávalók 4 személyre/ Ingredients for 4 persons
A tésztához / pastry 14 dkg vaj / 140 gramme butter 7 db tojás sárgája / 7 egg yolks 14 dkg cukor / 140 gramme sugar 14 dkg finomliszt / 140 gramme plain flour 1 kávéskanál sütőpor / 1 coffeespoon baking powder A tetejére/ topping 40 dkg sárgabaracklekvár / 400 gramme apricot jam (home-made) 7 db tojásfehérje / 7 egg whites 14 dkg porcukor / 140 gramme powdered sugar 1 csipet só / 1 pinch salt

 Elkészítés / method:

 14 dkg szobahőmérsékletű vajat habosra keverünk 7 tojássárgájával és 14 dkg cukorral, majd hozzákeverjük a kávéskanálnyi sütőporral elkevert 14 dkg lisztet. - Egy sütőpapírral bélelt tepsit /23×32cm/ veszünk és belerakjuk a tésztát. Ez egy elég sűrű tészta, nem folyós, ezért segíteni kell kenőlapáttal vagy késsel szétterülni a tepsiben. Egyébként a meleg hatására szépen elterül. - Sütőben 180 fokon szinte készre sütjük. /kb 20 perc/ Amíg sül, a 7 tojásfehérjét 14 dkg cukorral, pici sóval kőkeményre felverjük. - Kivesszük a sütőből, baracklekvárral gazdagon megkenjük és rárakjuk a tojásfehérjét, majd visszatesszük a sütőbe 20-25 percre 100 fokon, amíg szép színt kap a teteje.

Method:

  Churm 140 gramme room tempered butter with 7 egg yolks , 140 gramme sugar. Add flour and baking powder into it. - Get a baking paper covered baking sheet /23×32 cms/ and stread pastry into it. Its getting be a thick pastry , so needs to help with spatula to spread it plain. - Bake it in the oven for 20-25 min at 180C. Meanwhile whip egg whites with salt and powdered sugar solid. - When pastry is ready, spread richly with apricot jam and put all whipped whites on the top. Put it into the oven for another 20-25 minutes at 100C, when gets a light brown cover, its readyJ

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések