Brassói Aprópecsenye / Roast a la Brasov

Brassói Aprópecsenye / Roast a la Brasov



A recept/ recipe:

 Hozzávalók 4 személyre/ Ingredients for 4 persons 

1kg csont nélküli karaj / 1 kg spare rib without bones 1,5 kg burgonya / 1,5 kgs potatoes 8 gerezd fokhagyma / 8 cloves garlic Só, bors majoránna / salt, pepper, marjoram 15 dkg sertés zsír vagy olaj / 150 gramme grease or oil

Elkészítés / method: 

 Felkockázom a húst (2x2 cm –es kockára a csont nélküli karajt). A krumplit 2x2 cm –es kockára vágom Bő olajban megsütöm a krumplit. Ezalatt 2-3 ek olajban 8 gerezd szeletre vágott fokhagymával megpirítom a húst, míg levet nem enged, majd kb 15 percig puhára párolom, majd zsírjára sütöm. közben megszórom majoránnával, sózom, borsozom. Ezalatt pont megsül a krumpli, amit szűrő szedőkanállal, papírszalvétával kibélelt tálba teszek. Amikor kész a hús, hozzákeverem a sültkrumplit és még 2 percig együtt pirítom. Frissen, kovászos uborkával vagy vegyes savanyúsággal tálalom.

 Cut meat cubes (2×2 cms) and potatoes same sizes. Fry potato cubes in plenty oil. Meanwhile slice garlic cloves thin pieces, sear it in 2-3 tablespoons oil with meat cubes till it yielding graves. Stew it for approx 15 minutes at medium heat. Add spices to it. Meanwhile fryes are ready, take them from oil and put it on a paper towel covered plate for a few minutes. When meat is ready, put potatoes to the meat and stir them together, fry for an additional 2 minutes. Serve it immediately with fermented cucumber or any other pickles.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések