Lencseleves /Lentils soup

 Lencseleves / Lentils soup

















Kedves Nézelődő ! 


Az újévi ebédet érdemes egy finom, egyszerűen elkészíthető, lencselevessel kezdeni. Én igyekeztem ízletes, de kevés összetevőből összeállítani. Fogadjátok szeretettel.

Dear Visitor, Lentils soup is could be a good starter for new year day lunch. Easy to cook and delicious. I tried for prepare it with not too many ingredients. Enjoy it

 A recept 4 adagra / recipe for 4 pax :

 Hozzávalók/ Ingredients 

Hozzávalók/ Ingredients leveshez 

soup 25 dkg lencse / 250 gramme lentils 1 nagy fej vöröshagyma / 1 medium sized onion 2 gerezd fokhagyma / 2 cloves garlic 1 evőkanál sertés zsír / 1 tablespoon grease 2 db közepes sárgarépa / 2 medium sized carrots 2 liter víz/ 2 litres water 1 db erőleveskocka / 1 stock-cube Só, bors, édes fűszer pirospaprika és egyéb fűszerek ízlés szerint / salt, pepper, red, grounded paprika and other spices according to your taste Elkészítés/ method: A lencsét előző nap beáztatom. A főzés napján a vöröshagymát zsiradékban megdinsztelem / áttetsző legyen /. Hozzáadom az apró darabokra vágott sárgarépát majd a lencsét. Felengedem a 2 liter vízzel. Sóval, borssal, édes fűszerpaprikával és egyéb fűszerekkel / ételízesítő / ízesítem Mikor felforrt a leves hozzáadom az 1 darab erőleveskockát és 1 óra alatt lassú tűzön készre főzőm.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések