Lencseleves / Lentils soup
Kedves Nézelődő !
Az újévi ebédet érdemes egy finom, egyszerűen elkészíthető, lencselevessel kezdeni.
Én igyekeztem ízletes, de kevés összetevőből összeállítani. Fogadjátok szeretettel.
Dear Visitor,
Lentils soup is could be a good starter for new year day lunch. Easy to cook and delicious.
I tried for prepare it with not too many ingredients. Enjoy it
A recept 4 adagra / recipe for 4 pax :
Hozzávalók/ Ingredients
Hozzávalók/ Ingredients
leveshez
soup
25 dkg lencse / 250 gramme lentils
1 nagy fej vöröshagyma / 1 medium sized onion
2 gerezd fokhagyma / 2 cloves garlic
1 evőkanál sertés zsír / 1 tablespoon grease
2 db közepes sárgarépa / 2 medium sized carrots
2 liter víz/ 2 litres water
1 db erőleveskocka / 1 stock-cube
Só, bors, édes fűszer pirospaprika és egyéb fűszerek ízlés szerint / salt, pepper, red, grounded paprika and other spices according to your taste
Elkészítés/ method:
A lencsét előző nap beáztatom. A főzés napján a vöröshagymát zsiradékban megdinsztelem / áttetsző legyen /. Hozzáadom az apró darabokra vágott sárgarépát majd a lencsét. Felengedem a 2 liter vízzel. Sóval, borssal, édes fűszerpaprikával és egyéb fűszerekkel / ételízesítő / ízesítem Mikor felforrt a leves hozzáadom az 1 darab erőleveskockát és 1 óra alatt lassú tűzön készre főzőm.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése