Lecsó / letcho
Lecsó / letcho
A recept/ recipe:
Hozzávalók 4 személyre/ Ingredients for 4 persons
50 dkg paradicsom / 500 grammetomatoes 1 kg fehér paprika / 1000 gramme white peppers 2 nagy fej vörös hagyma / 2 big onion 10 dkg füstölt szalonna / 100 gramme smoked fat bacon 5 dkg kockázott bacon/ 50 gramme bacon cubes 20 dkg füstölt kolbász / 200 gramme smoked, hungarian pepperoni or sausage Só, bors, fűszerpaprika és egyéb fűszerek ízlés szerint ( chili, erős pista)/ salt, pepper, grounded red paprika and other spices to taste (chilli or hot paprika cream) 1 evőkanál piros arany /1 tablespoon mildred paprika cream 4 evőkanál sertés zsír / 4 tablespoons grease 1 szelet kakastaréj szalonna / 1 slice of fat bacon for decoration Petrezselyemzöld /parsely leavesElkészítés / method:
A paradicsomot és a paprikát megmossuk. A paprikát kicsumázzuk, ereit és magjait eltávolítjuk. Majd karikára vágjuk. A paradicsomot gerezdekre vágjuk. A hagymát meghámozás után apróra vágjuk. A szalonnát, a bacont és a kolbászt apró kockára vágjuk. Ezután kezdjük elkészíteni a következők szerint. A zsírt felmelegítjük, beletesszük a szalonnát majd a bacont és megpirítjuk. Majd a hagymát beletesszük és megdinszteljük. Ezután rátesszük a paprikát és pár perc múlva a paradicsomot is . Majd fűszerezem sóval, borssal, fűszerpaprikával, piros arannyal. 25-30 percig lassú tűzön főzzük. Lehet csak magában vagy köretként karikára vágott sültburgonyával tálalni. Én csak magában tálaltam kakastaréj szalonnával és petrezselyemzölddel. Jó étvágyat kívánok.Wash vegetables, Cut peppers into slices – use only nice parts, not vine and seeds. Slice tomato, too. Chop onion small cubes, Cut bacon, fat bacon and pepperoni into small pieces. Meanwhile heat grease in a big frying pan and put bacon, fat bacon and pepperoni cubes into it and fry them, add onion cubes after about 2 minutes anf fry them together foranother 2-3 minutes, add paprika slices and after 5 minutes tomatoes, too. Season it wih salt, pepper, grounded red paprika, paprika cream. Cook it for approx 30 minutes on low heat. You can serve it just a one-course dish without garnish or you can add some french fries with it. Use bacon and parsely leaves for decoration. (see pic)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése