Ananászos rák hideg- meleg előétel / Shrimps with ananas




Ananászos rákkoktél előétel / Shrimps with ananas 


Kedves Látogatók!

 Megosztom veletek az egyik másik kedvenc előételemet, ami egyszerű és nagyon finom. I share my another favourite cold starter, again an easy and tasty dish.

 A recept/ recipe: 


Hozzávalók 2 főre /ingredients for 2 persons : 

25 dkg gyorsfagyasztott koktélrák / 250 gramme frozen shrimps 1db friss ananász vagy 1 doboz ananász konzerv / 1 fresh ananas or 1 canned ananas 6 evőkanál majonéz, 3 evőkanál ketchup / 6 tablespoons mayonesse, 3 tablespoons ketchup 3 evőkanál mustár, 1 evőkanál porcukor / 3 tablespoons mustard, 1 tablespoon castor sugar 150 gramm tejföl/ 150 gramme sour cream 1 közepes fej vöröshagyma / 1 medium sized onion 1 gerezd fokhagyma / 1 clove garlic Só, bors és egyéb fűszerek ízlés szerint / hal fűszerkeverék /salt, pepper and other spices, / fish seasoning/ 1 evőkanál kapor, 1 evőkanál olaj / 1 tablespoon fresh, chopped or dried dill, 1 tablespoon oil 1 evőkanál citromlé / 1 tablespoon lemon juice

 Elkészítés/ method:

 A rák / shrimps: 

A rákokat egy nagyobb szűrőbe öntjük és hideg víz alatt lemossuk, addig ameddig felolvad. Ha megvan, hagyjuk lecsepegni. Ha ezzel megvagyunk, akkor serpenyőbe olajat teszünk és felmelegítjük. Beleteszem az apróra vágott vöröshagymát és üvegesre pirítom. Ezután beletesszük a rákokat, majd két perc múlva fűszerezzük. Majd belenyomom a fokhagyma gerezdeket és az apróra vágott kaprot. Mivel a rák levet enged, így a továbbiakban párolom kis lángon a rákot a hagymás, fűszeres lében. Kóstolással ellenőrzöm. Amikor megpuhult, akkor kész.

Put scrimps into a bigger strainer, wash them in cold water till defrosted. Leave it dry a bit. Meanwhile put oil into a frying pan and heat it. Put small cut onion into it and fry it glazy. Then put shrimps into it and after 2 minutes season it, put pressed garlic and dill into it too. Steam shrimps in the seasoned gravy till it getting soft. (approx 15 minutes).

Mártás / sauce : 

Egy tálba összekeverem a tejfölt, a majonézt, a mustárt, a ketchupot, a porcukrot és a citromlevet. Majd hozzáadom a sót, borsot, és egyéb fűszerek ízlés szerint / hal fűszerkeverék / Majd a végén hozzáadom a rákot a főző leve nélkül, tehát leszűrve. Jó étvágyat kívánok.

Mix sour cream, mayonesse, mustard, ketchup, castor sugar and lemon juice in a bowl. Add salt, pepper and other sices /fish seasoning/. Finally put soft shrimps into it – without its gravy. Good appetite

Díszítés / Serving :

 Én egy karika lime-val vagy citrommal és egy mokkás kanál kaviárral szoktam tálalni.
 I usually decorate it with a slice of lime or lemon and a coffespoon caviar.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések