Fácánmell sörtészta bundában párolt káposztával / Pheasant breast coated Orly style with braised cabbage

Fácánmell sörtészta bundában párolt káposztával / Pheasant breast coated Orly style with braised cabbage


















A recept/ recipe: 

Hozzávalók 2 személyre/ Ingredients for 2 persons 

50 dkg fácán (csirke) mell / 500 gramme pheasant or chicken breast 1 kg fehér káposzta / 1000 gramme cabbage 10 dkg liszt / 100 gramme plain flour 1 tojás / 1 egg 3 dl szódavíz / 300 ml soda water 1 kávéskanál sütőpor / 1 coffeespoon baking powder só, bors, chilipor / salt, pepper, chili powder só, barnacukor, őrölt köménymag / salt, brown sugar, grounded cumin 2 ek zsír + 2 dl zsír/ 2 tablespoon grease + 200 ml grease or oil

Elkészítés / method:

 A fácán (csirke) mellet kis darabokra aprítom, sózom, borsozom. A káposztát vékony csíkokra szeletelem, és kevés zsíron egy serpenyőben puhára párolom, fűszerezem sóval, barna cukorral és őrölt köménymaggal kb 10 perc alatt. Elkészítem a sörtésztát. A lisztet, tojás, sót, borsot, chiliport és a szódavizet összekeverem. A húsdarabokat beleforgatom és a serpenyőben már forró zsírban arany barnára sütöm. Frissen tálalom.

 Jó étvágyat kívánok.

 Cut pheasent or chicken breasts into slices. Season it with salt and pepper. Slice cabbage into thin slice. Steam it in a frying pan on small amount of grease, season it with salt, brown sugar and grounded cumin. Meanwhile prepare „coat” mixture. Mix plain flour,egg, soda water, salt, pepper and chili powder. Dip meat pieces into the mixture and fry them in hot oil. Serve freshly.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések