Sütőtök krémleves/ Pumpkin cream soup
Sütőtök krémleves/ Pumpkin cream soup
Kedves Látogatók!
Megosztom veletek az egyik kedvenc leves receptemet ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.
Dear Visitors,
I share my favourite soup recipe. It’s very easy, extremly delicious and you run out of it very quickly
A recept 4 adagra / recipe for 4 pax:
Hozzávalók/ Ingredients:
80 dkg sütőtök / 800 gramme pumpkin 1 fej vöröshagyma / 1 medium sized onion 2 db közepes burgonya / 2 medium sized potatoes 1,5 liter víz/ 1,5 litre water 1,5 dl főzőtejszín / 150 ml cream 1 db erőleveskocka / 1 stock-cube Só, bors, szerecsendió, gyömbér és egyéb fűszerek ízlés szerint / salt, pepper , other spices (nutmeg, ginger) according to your taste 1 ek vaj/1 tablespoon butter 3 evőkanál méz / 3 tablespoon honey
A levesbetéthez / on the top
2 evőkanál pirított tökmag / 2 tablespoon rosted pumpkin seed 1 evőkanál apróra vágott metélő hagyma / 1 tablespoon tiny chopped chives Tejszínhab ízlés szerint / whipped cream to taste 5 dkg reszelt (cheddar) sajt / 50 gramme grated ( cheddar) cheese
Elkészítés/ method:
A leves/soup:
A sütőtököt megpucoljuk, kimagozzuk, majd kockára vágjuk. A hagymát feldaraboljuk nagyobb darabokra, a krumplit vékonyra szeleteljük. Ezeket beletesszük egy lábasba és felengedjük vízzel, amíg el nem lepi. Főzés közben ízesítjük az erőleves kockával, majd kóstolás után sóval, borssal, szerecsendióval, gyömbérrel, mézzel és egyéb fűszerekkel ízlés szerint. Addig főzzük, míg meg nem puhul teljesen. Összeturmixoljuk, majd a tejszínt és a vajat hozzáadva felforraljuk és kész a leves.
Peel off the pumpkin, take the seed out of it and chop it ito cubes. Cut onion bigger pieces, slice potatoes. Put all these ingredients into a bigger pot, Add water till it covers ingredients. Spices it with salt, pepper, stock cube, ginger and nutmeg and boil it till its all soft, Mix it smooth, add cream to it, mix it again and boil once again and soup its ready.
A levesbetét / on the top
A levesbe pirított tökmagot teszünk a szélére A közepébe tejszínhabot fújok és a tetejét friss metélő hagymával szórom és így szolgáljuk fel.Decorate the side with rosted pumpkin seeds, put whipped cream on the middle and sprink it with some chives.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése