Sárgaborsó főzelék / yellow peas sauce
Sárgaborsó főzelék / yellow peas sauce
Kedves Látogatók!
Megosztom veletek az egyik kedvenc főzelékemet, ami egyszerű, nagyon finom és laktató.
Dear Visitors,
I share my favourite one-course dish recipe. It’s very easy, extremly delicious and very stodge. A recept 4 adagra / recipe for 4 pax
Hozzávalók/ Ingredients:
50 dkg sárgaborsó / 500 gramme yellow peas 5 evőkanál étolaj / 5 tablespoons oil 2 evőkanál liszt / 2 tablespoons plain flour só, bors,fűszerpaprika ízlés szerint / salt,pepper, red paprika on taste 1 liter víz / 1 litre water 2 gerezd fokhagyma / 2 cloves garlic 3 db babérlevél / 3 bay leaves 1 fej vöröshagyma / 1 onion
Elkészítés/ method:
A sárgaborsót előző nap jól átmossuk és mosás után beáztatjuk annyi vízbe, hogy bőven ellepje. Másnap feltesszük főni a sárgaborsót a babérleveles vízben. Majd lehabozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát és fűszerezzük a sóval és a borssal. Addig kell főzni, amíg a borsó puha nem lesz. Közben az olajon rántást készítünk a liszttel és a fűszerpaprikával. Adunk a rántáshoz némi főzőlevet és jól elkeverjük, hogy csomómentes legyen. Ezután hozzáadjuk az apróra felvágott vöröshagymát és a főzelékbe keverjük. Felforraljuk és kivesszük belőle a babérlevelet. Végül botmixerrel pépesítük.
Get the yellow peas and soak them water one day before. Next day put peas into apot, add water and bay leaves, let it boil. Take off foam, then add salt, pepper and garlic. Boil it till peas are soft. Meanwhile prepare roux, put oil into a small pot, add flor and stir it well, add red paprika and stir it again. Add some cooking water into it and mix it till its smooth. Then add chopped onion into it and pour all theseis to the peas while continious stiring. Boil it again, take bay leaves out and mix it with the electric mixer.
Feltét / topping:
Én sült debrecenivel tálaltam, de lehet fasírttal, baconnal vagy akár virslivel is. I served with fried sausage, buti t can be meatloaf, bacon or frankfurter, too.
Jó étvágyat kívánok.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése