Burgonya krémleves / Potato cream soup
Burgonya krémleves / Potato cream soup
Kedves Látogatók!
Megosztom veletek az egyik kedvenc leves receptemet, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.
Dear Visitors, I share my favourite soup recipe. It’s very easy, extremly delicious and you run out of it very quickly
A recept 4 adagra / recipe for 4 pax:
Hozzávalók/ Ingredients:
5 db nagy krumpli / 5 big potatoes 2 db vörös hagyma / 2 onions 2 gerezd fokhagyma / 2 cloves garlic 2 dl főzőtejszín / 200 ml cream 3 evőkanál olaj / 3 tablespoons oil 3 db babérlevél / 3 bay leaves 1 db erőleveskocka / 1 stock cubes 1 teáskanál őrölt szerecsendió / 1 teaspoon grounded nutmeg 1,5 liter víz / 1.5 litre water Só, bors, ízlés szerint / salt, pepper on taste 4 szelet toast kenyér / 4 piece of toast bread 8 szelet bacon / 8 slices bacon
Elkészítés/ method:
Egy leveses lábasba beleteszek 3 evőkanál olajat és megpirítom a hagymát és a fokhagymát. Majd hozzáadom a meghámozott és kockára vágott burgonyát is. Ezután ízesítem sóval, borssal ízlés szerint és beleteszem a 3 levél babérlevelet. Végül felengedem vízzel. Megfőzőm a burgonyát és beleteszem az erőleves kockát. Ahogy kész kiveszem a babérleveleket. Ezután felengedem a tejszínnel. Legvégül botmixer segítségével összeturmixolom a levest és kész.
Get a pot, put oil into it and add chopped onion and smashed garlic and stir it a minute. Add potato cubes and season it with salt, pepper and bay leaves. Pour water into it add stock cube and cook it soft. When ready, take bay leaves out, add cream and get the electric mixture and mix it smooth. Now the soup is ready to eat.
Levesbetét / topping :
Én tejföllel és vagy bacon-nel szoktam tálalni. I serve it with sour cream and bacon chips.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése