Kocsonya / Pork leg jelly
Kocsonya / Pork leg jelly
Kedves Látogatók!
Megosztom veletek az egyik kedvenc receptemet, ami nagy adagban készül és nagyon tartalmas egytál étel.
Dear Visitors, I share my favourite srecipe. It’s made in big portion and very full one-course dish.
A recept 6 adagra / recipe for 6 pax:
Hozzávalók/ Ingredients:
2 sertés köröm / 2 pork feets 2 sertés farok / 2 pork tail 30 dkg sertés comb / 30 dkg füstölt sertés csülök / 300 gramme pork trotters 2 egész fokhagyma fej / 2 whole garlic 1 vöröshagyma / 1 onion 5 dkg egész bors / 50 gramme whole pepper 2-3 evőkanál só ízlés szerint / 2-3 tablespoons salt on taste 3 liter víz /3 litres water
Elkészítés/ method:
Jól megtisztítjuk a hozzávalókat, s szétvágjuk 5-8 centis darabokra. Megtisztítjuk a zöldségeket is. Előkészítünk egy nagy lábast és elhelyezzük bele az összes húsdarabot, zöldséget és fűszereket, majd felöntjük annyi vízzel, amely ellepi. Felforraljuk, majd lassú tűzön főzzük kb. 4-5 órát, amíg annyira meg nem puhul a hús, hogy a csontok kihullanak belőle. Ekkor a húsokat egyenletesen tányérokba helyezzük, majd a levet rászűrjük, minden tányérba annyit, hogy ellepje. Őrölt pirospaprikát szórunk a tetejére dekorációként. Hagyjuk kihűlni, s hidegen fogyasztandó.
Firstly clean all meat ingerdients and chop them into 5-8 cms pieces. Peel all vegetables, too. Get a big pot, put all ingredients (meat, vegetables, spicies) into it and pour water on it, let it cover them. Boil it and let it be cooked for approx 5 hours on low heat. Its ready when bones are coming out from the meat. Put boness meats into soup plates and drain soup –stock on them and sprinkle it with red paprika. Let it cool down.You can serve it as a cold meal.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése