Borsó leves / Peas soup

Borsó leves / Peas soup


 Kedves Látogatók! 


Megosztom veletek az egyik kedvenc leves receptemet, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

Dear Visitors,
 I share one of my favourite soup recipe. It’s very easy, extremly delicious and you run out of it very quickly

A recept 4 adagra / recipe for 4 pax:


 Hozzávalók/ Ingredients:
25 dkg borsó / 250 gramme green peas 1 fej vöröshagyma / 1 onion 1 gerezd fokhagyma / 1 clove garlic 1 darab sárgarépa / 1 carrot 1 db erőleves kocka / 1 stock cube Só, bors, ízlés szerint / salt, pepper on taste 1 ek zsír / 1 tablespoon grease Rántás : 1 ek őrölt édes pirospaprika / 1 tablespoon red paprika 1 ek zsír / 1 tablespoon grease 1 ek liszt / 1 tablespoon plain flour

 Elkészítés/ method: 


 Egy leveses lábasba beleteszek 1 evőkanál zsírt, amit megolvasztok. Majd beleteszem a felkarikázott répát és a borsót, kockázott hagymát. Ezután megpárolom és fűszerezem sóval és borssal ízlés szerint. Majd hozzá adom a vizet, a leveskockát és fokhagymát. Majd ha felforrt, és a zöldségek megpuhultak, kb 20 perc, akkor hozzáadom a rántást folyamatos kevergetés közben. Ezután utóízesítek, ha szükséges. Még egyszer felforralom és kész. Rántás / roux: Egy kis főzőedényben felolvasztjuk a zsírt, majd beleteszem a lisztet és folyamatos kevergetés mellett aranyszínűre pirítom. Leveszem, hagyom hűlni egy percet majd belekeverem az őrölt piros paprikat.

 Get a small pot, put grease into it and let it melt. Add flour to it and stir it quickly and let the flour get a golden shade – NOT brown. Let it cool for a minute and add red paprika. Stir it well and add about 200 ml cold water continiously into it while stiring it well. When you get a smooth thick liquid, you can pour it into the soup.

 Jó étvágyat kívánok.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések