Karfiol leves / Cauliflower soup


Karfiol leves / Cauliflower soup

Kedves Látogatók!


 Megosztom veletek az egyik kedvenc levesemet, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

 Dear Visitors,

 Now I share one of my favourite soup recipe. It’s a very easy to prepare, tasty soup.

A recept 4adagra / recipefor 4 pax 


Hozzávalók/ Ingredients 70 dkg karfiol / 700 gramme cauliflower, 2 darab sárgarépa / 2 carrots 2 darab krumpli / 2 potatoes 1,5 liter víz / 1,5 litre water 2 db zöldségleves kocka / 2 stock cubes só, bors, fűszerpaprika ízlés szerint / salt, pepper and red paprika on taste 2 evőkanál liszt / 2 tablespoons plain flour 2 evőkanál petrezselyemzöld / 2 tablespoons chopped parsely leaves 2 evőkanál olaj / 2 tablespoons oil

Elkészítés/ method: 


Először megmosom és megtisztítom a zöldségeket. Majd felvágom a burgonyát apró kockákra, a répát karikára, a karfiolt pedig rózsáira szedem. Ezután az olajban megdinsztelem a zöldségeket. Megszórom liszttel és fűszerpaprikával. Amint megvagyok, átforgatom és felengedem 1,5 liter vízzel. Ezután beleteszem a zöldségleves kockákat. Tíz perc elteltével ízesítem a levest sóval, borssal. Amikor a zöldségek megfőttek, akkor kész a leves.

 First step: wash and peel off all vegetables. Then chop or slice them. Put them into a pot and stir them on the oil. Sprinke it with flour and red paprika and stir it again.Add water into it and let it boil for 10 minutes. Then add salt and pepper. When all ingredients are soft, soup is ready to serve.

Megjegyzés / some additional info:

 Főzés közben figyelni kell, nehogy kifusson a leves. Meanwhile cooking you should keep an eye on it, otherwise it will run out of the pot easily.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések