Zöld spárga hollandi mártással / Asparagus with hollandaise sauce

Zöld spárga hollandi mártással / Asparagus with hollandaise sauce

 Kedves Látogatók! 

Megosztom veletek az egyik kedvenc receptemet, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

Dear Visitors, 

I share my favourite recipe. It’s very easy, extremly delicious and you run out of it very quickly

A recept 4 adagra / recipe for 4 pax: 

Hozzávalók/ Ingredients: 

1 csokor zöld spárga / 1 package green asparagus 12 dkg vaj / 120 gramme butter 2 darab tojás / 2 eggs Só, bors/ cayenne bors / ízlés szerint / salt, pepper, on taste 2 evőkanál fehérbor / 2 tablespoons whire dry wine 4 dl víz / 400 ml water

 Elkészítés/ method: 

Spárga / asparagus:

 Egy lábasba teszem állítva az összekötözött és a fás résztől eltávolított egész spárgát. Majd hozzáöntöm a vizet, ami nem lepi el teljesen és megpárolom a spárgát.

 Get asparagus and cut hard parts off. Get a pot and put bunch of asparagus into it in standing position. Add water, not covering it completely, boil it till is soft.

Hollandi mártás / hollandaise sauce:

 A vajat felforraljuk és melegen tartjuk. A tojássárgáját elkeverjük a borral és vízgőz felett egy edényben állandó keverés mellett mártást készítek. Vigyázat a víz ne forrjon, mert a tojás kicsapódhat. Amikor levesszük a tűzről a vajat, óvatosan hozzáadjuk csepegtetve keverés közben. Majd a főszerekkel ízesítem.

 Get a pot and put butter into it, let it melt and boil. Get a bowl, put egg yolks into it, add wine and mix it well, put it on the top of steaming water and prepare the sauce under continious stiring. When its ready add boiling butter into it in drops while stiring well. Season it on your taste.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések