Lekvár / Jam

Lekvár / Jam

 Menta - alma lekvár / Mint - apple jam

Kedves Látogatók! 

Megosztom veletek az egyik kedvenc házi készítésű lekváromat, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

Dear Visitors, 

I share my favourite home-made jamrecipe. It’s very easy, extremly delicious and you run out of it very quickly
A recept 7 dl üvegre / recipe for 720 ml bottle

 Hozzávalók/ Ingredients: 

1 kg savanyú alma / 1000 gramme sour apple 1 db citrom leve és héja / 1 lemon grated peel and juice 40 dkg cukor / 400 gramme sugar 1 csokor menta / 1 big bunch of mint 1 csomag zselésítő vagy pektin / 1 sachet jelly powder or pektin

Elkészítés/ method: 

Az almát meghámozzuk. Magházát kivesszük és lereszeljük. Egy magas falu edénybe tesszük az egész csokor mentával együtt és pépessé főzzük. Amikor már pép akkor beletesszük a cukrot és a zselésítőt. Majd 5 percig főzzük. Forrón csirátlanított üvegekbe tesszük, lezárjuk. Majd fejjel lefele 5 percig hagyjuk állni majd ezután mehet a kamra polcra.

 Jó étvágyat kívánok. 

Peel apples and cut out pericarp. Grate the apples or slice it thin. Put it into a big pot , add bunch of mint and cook it till it soft. At that time add sugar and jelly powder and boil it another 5 minutes while continious stiring. After it get an already warm, clean glass and pour it into it. Put the lad on tightly and turn it upside down and leavr it that way for 5 minutes. After it you can put it on the shelves.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések