Császármorzsa / Kaiserschmarren
Császármorzsa / Kaiserschmarren
Kedves Látogatók!
Megosztom veletek az egyik kedvenc desszertemet. Egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.Dear Visitors,
I share one of my favourite sweet recipe. It’s very easy, sooo delicious and you run out of it very quicklyJA recept 2 adagra / recipe for 2 pax:
Hozzávalók / Ingredients:
15 dkg finomliszt / 150 gramme plain flour 1 dl tej / 100 ml milk 1 db tojás / 1 egg 1 evőkanál vaníliás cukor / 1 tablespoon vanillin sugar 1 evőkanál olaj / 1 tablespoon oil 0,3 dl rum / 30ml rum Fél marék mazsola / half handful sultana Eperlekvár ízlés szerint / strawberry jam 2 szem eper / 2 pieces strawberryElkészítés/ method:
Először a tésztát készítem el. Egy mélyebb tálba összekeverem a lisztet, a vaníliás cukrot a tejet és a tojást. Sűrű tésztát kapok. Majd a mazsolát beáztatom a rumba. Egy forró serpenyőbe teszek egy evőkanál olajat. Mikor az olaj is felmelegedett beleöntöm a tésztát, a tüzet lejjebb veszem nehogy megégjen. Az első néhány percben nem keverem meg. Megvárom míg összeáll. Majd mikor már az alja aranybarna akkor kezdem széthúzogatni a tésztát és megforgatni az apróbb darabokat, hogy mindenhol aranybarna legyen. Akkor kész amikor már minden darab bebarnult / nem égett fekete / és nem folyik a tészta hanem bekeményedik.First step: prepare the pasta. Get a deep bowl, put flour, vanillin sugar, milk and egg into it and whisk it well. You will get a thick dough. Soak sultana into rum. Get a frying pan, put oil into it and heat it. When it’s hot, pour dough into it, get on a lower heat. For a couple of minutes do not stir, let it getting half fryed. When the bottom part getting be golden shaded, try to get it into small pieces, and fold them upside down. Its ready, when all piecec will get golden shade on both sides. Do not burn it.
Megjegyzés / some additional info:
Én eper lekvárral és 1 darab eperrel díszítettem. Persze lehet mással is, Ízlés szerint.I decorated with strawberry and strawberry jam, but you can use any on your taste.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése