Vörösboros gulyás leves / Gulash soup

Vörösboros gulyás leves / Gulash soup 

 Kedves Látogatók! 

Megosztom veletek az egyik kedvenc leves receptemet, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

Dear Visitors, 

I share my favourite soup recipe. It’s very easy, extremly delicious and you run out of it very quickly

A recept 2 adagra / recipe for 2 pax:

 Hozzávalók/ Ingredients:

 30 dkg marhahús / lábszár vagy felsál / vagy sertés esetleg csirke hús / 300 gramme beef or pork or chicken lean meat 1 szelet füstölt szalonna / 1 slice smoked fat bacon 2 evőkanál sertés zsír / 2 tablespoons pork grease 1 fej vörös hagyma / 1 onion 2-3 gerezd fokhagyma / 2-3 cloves garlic 1 evőkanál Erős Pista / ízlés szerint / 1 tablespoon hot paprika cream 2 darab sárgarépa / 2 carrots 1 darab fehérrépa / 1 turnip 2 darab paradicsom / 2 tomatos 2 darab paprika / 2 paprika 2 darab krumpli / 2 big potatos 1 marék petrezselyem zöld / 1 bunch parsely leaves Só, bors, fűszerpaprika, őrölt kömény ízlés szerint / salt, pepper, red paprika, grounded cumin on taste 1,5 liter víz / 1,5 litre water Csipetke / dumplings: 1 tojás / 1 egg 10 dkg liszt / 100 gramme plain flour csipet só / pinch salt 2 dl vörös bor / 200 ml red wine

Elkészítés/ method: 

A leves / soup:

 A fazékba teszek kevés zsírt és megpirítom a felkockázott szalonnát. Majd az apróra vágott hagymát, amit arany barnára dinsztelek. Majd hozzáadjuk az aprított fokhagymát, majd megszórom borssal és őrölt köménnyel. Majd ráteszem a kockára vágott húst. Egy picit megpirítom, majd ráöntöm a bort és beleteszem a pirospaprikát. Majd ebben párolom tovább a húst. 15-20 perc után felöntöm vízzel. Ezután beleteszem a felkarikázott zöldségeket. Erős Pistát adhatok hozzá. 1-2 órát főzöm, a hús fajtájától függően.

Get a pot and put bacon cubes into it and sear it. Add onion cubes and sear it too. Add smashed garlic, pepper, salt and cumin. Add meat cubes and sear it too. Add red paprika, sear it for a minute and add red wine. Steam it in it for 15-20 minutes and add water after it. Add all vegetable cubes and paprika cream. It needs boiling1-2 hours depending on type of meat.

A csipetke / dumpling:

 Közben elkészítem a csipetkét. A liszthez hozzáadok tojást, sót és összekeverem. Amikor már megfőtt a hús, akkor belecsipkedem a levesbe és készre főzőm a levest.

Meanwhile prepare dumplings. Get a bowl, put flour egg and salt into it and knead it. When meat is soft in the soup, pinch small dumplings into the soup and boil it ready.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések