Sárgaborsó leves / yellow peas soup


Sárgaborsó leves / yellow peas soup 


Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc levesemet, ami egyszerű, nagyon finom és laktató.

Dear Visitors,

I share my favourite soup recipe. It’s very easy, extremly delicious and very stodge.

 A recept 4 adagra / recipe for 4 pax

 Hozzávalók/ Ingredients: 


30 dkg sárgaborsó / 500 gramme yellow peas, 5 evőkanál étolaj / 5 tablespoons oil 2 evőkanál liszt / 2 tablespoons plain flour só, bors,fűszerpaprika ízlés szerint / salt, pepper, red paprika on taste 1 liter víz / 1 litre water 2 gerezd fokhagyma / 2 cloves garlic 3 db babérlevél / 3 bay leaves 1 fej vöröshagyma / 1 onion 25 dkg füstölt kolbász/ 250 gramme smoked sausage

Elkészítés/ method:


 A sárgaborsót előző nap jól átmossuk, és mosás után beáztatjuk annyi vízbe, hogy bőven ellepje. Másnap feltesszük főni a sárgaborsót az apróra felvágott vöröshagymával és a babérleveles vízben. Majd lehabozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát és fűszerezzük a sóval és a borssal. Addig kell főzni, amíg a borsó puha nem lesz. Közben az olajon rántást készítünk a liszttel és a fűszerpaprikával. Adunk a rántáshoz némi levest és jól elkeverjük, hogy csomómentes legyen. Ezután hozzáadjuk az apróra felvágott a kolbászt. Felforraljuk és kivesszük belőle a babérlevelet.

 Get the yellow peas and soak them water one day before. Next day put peas and chopped onion into a pot, add water and bay leaves, let it boil. Take off foam, then add salt, pepper and garlic. Boil it till peas are soft. Meanwhile prepare roux, put oil into a small pot, add flour and stir it well, add red paprika and stir it again. Add some cooking water into it and mix it till its smooth. Then add chopped sausage into it and pour all these to the peas while continious stiring. Boil it again, take bay leaves out.


 Jó étvágyat kívánok.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések