Mézes krémes / Creamy Honey cake
Mézes krémes /
Creamy Honey cake
Kedves
Látogatók!
Megosztom veletek az egyik kedvenc
desszertemet, ami bonyolultnak tűnik, de nagyon egyszerű és mennyei.
Ezzel a desszerttel kívánok minden kedves látogatónak boldog új évet.
Dear Visitors,
I share my favourite dessert – it
looks a bit complicated, but trust me, it’s soo easy and sooo deliciuosJ
With this
dessert to you happy new year
A recept 4
adagra / recipe for 4 persons:
Hozzávalók/
Ingredients:
Tészta/ Pastry:
0,5 kg liszt/ 500 gramme plain flour
6 dkg olvasztott zsír/ 60 gramme
melted grease
4 ek olvasztott méz/ 4 tablespoons
melted honey
1 ek tejföl/ 1 tablespoon sour cream
15 dkg porcukor/ 150 gramme sugar
1 tojás/ 1 egg
1 kávéskanál szódabikarbóna/ 1
coffeespoon sodapowder
Krém/ Cream:
500 ml tej / 500 ml milk
2 tojás/ 2 eggs
15 dkg porcukor/ 150 gramme sugar
powder
20 dkg vaj/ 200 gramme butter
1 vanilla puding/ 1 vanilla puding
powder
1 zselatin expressz (vagy
lapzselatin)/ 1 sachect gelatin expresse (gelatine slide)
Máz/ covering:
10 púpozott ek cukor/ 10 rounded
tablespoons sugar
6 ek főzött kávé/ 6 tablespoons
espresso coffee
2,5 ek kakaópor/ 2,5 tablespoons
cocoa powder
2 dkg vaj/ 20 gramme butter
Elkészítés/ method:
Tészta/ Pastry:
Vegyél egy nagyobb tálat, tedd bele a
lisztet, cukrot és a szódabikarbónát, majd keverd össze. Tedd bele az összes
többi hozzávalót és gyúrd össze egy nyújtható állagú, egynemű tésztává. Oszd 4
egyenlő részre. A tésztákat egyesével nagyon vékonyra kinyújtjuk és megsütjük
180 fokos sütőben 10 percig sütőpapírral kibélelt tepsiben. Majd hagyjuk
kihűlni.
Get a big bowl, put flour, sugar and
soda powder into it, mix them, then put all other ingredients into it and knead
it till yo get a soft, plain pastry. Divide it into 4 equal sized part. Roll
out pastry very thin, and place it and a baking paper covered baking sheet. Put
it into the oven for 180 C for 10 minutes each slides. Cool them for an hour.
Krém/ Cream:
A krém készítése következik. Tegyél
egy lábasba tejet, cukrot, vajat, vanília pudingot és tojás sárgáját és
folyamatosan keverve forraljuk fel és hagyjuk forrni míg be nem sűrűsödik.
Utána belekeverjük a zselatint és a felvert tojás fehérjét. hagyjuk
kihűlni.
Put milk, sugar, butter and egg yolks
and vanilla pudding powder into a pan. Sir it till it boils and boil it till
its getting thick. Mix gelatin into it. Take off from heat. Whisk egg whites
and mix it lightly into the hot cream with a wooden spoon.. Leave it cool
off.
Máz/ covering:
A máz készítéséhez vegyél elő egy kis
lábast, tedd bele a kávát, cukrot és a kakaót, és olvaszt össze. Keverd bele a
vajat, s nagyon gyorsan kend meg vele a süti tetejét, mert már az edényben
megszilárdul.
Get a pan and put coffee, sugar and
cocoa into it, let it melt to a smooth cream, drop butter into it. Its ready.
Be careful, you should put it ont he top of the cake in hurry, otherwise it
will become solid in the panJ
Amikor a krém és a tésztalapok is
kihűltek, rétegezzük egymásra és a mázt kenjük a tetejére a fent említett
módon. Majd hagyjuk néhány órát megpuhulni.
When pastry slides and cream is cool,
lay them on each others and spread it with covering. Let it softening together
for a couple of hours.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése