Halászlé / Fish soup
Halászlé / Fish soup
Kedves Látogatók!
A mienk egy tradicionális halászlé recept . Fogadjátok szeretettel.
Dear Visitors, Our recipe is a traditional
fish soup recipe . Enjoy it.
A recept/ recipe:
Hozzávalók/ Ingredients leveshez / soup
2 kg ponty / 2 kgs whole carp 40 dkg (3 nagy fej) vöröshagyma / 400 gramme
(3 bigger size) onion 3 ek zsír /3 tablespoons grease 2 liter víz/ 2 litres
water Só, bors, piros őrölt paprika és egyéb fűszerek ízlés szerint / salt,
pepper , grounded red paprika and other spices according to your taste, 2
db halászlé kocka/ fish soup cubes
Elkészítés/ method:
A leves/soup:
A halat megtisztítjuk, feldaraboljuk – a fejét, farkát és a csontos,
szálkás részeit jó puhára megfőzzük, fűszerekkel együtt 2-2,5 órát. Majd a hal
és csontos darabokat egy sűrű szitán átpasszírozzuk, így egy sűrű halhús pép
kerül a szálkamentes lébe. Ezt követően a tiszta, sózott haldarabokat
belehelyezzük a lébe, főzzük 15 percet és tálaljuk. Erős paprikát és friss
kenyeret kínálunk hozzá.
Clean the fish, cut it into pieces – head, spine, fins and bone parts
together into pot, add water and spices and boil it 2 – 2,5 hours. Strain it
with a thick strainer and pound it as much as you can all bone parts. You got a
thick fish meat into the gravy boil it, put salted fish pieces into it, boil it
15 minutes and ready. Serve it with hot, green paprika or hot paprika cream and
soft white bread.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése