Morzsás tészta / Tagliatelle with breadcrumbs
Morzsás tészta / Tagliatelle with breadcrumbs
Kedves Látogatók!
Megosztom veletek a gyerekek kedvenc tészta ételét, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.
Dear Visitors,
I share kids’ favourite pasta recipe. It’s very easy and very delicious.
A recept 4 adagra / recipe for 4 pax
Hozzávalók/ Ingredients
500 gramm széles metélt / 500 gramme tagliatelle 2 liter víz /2 litres water 1 teás kanál só / 1 teaspoon salt 4 evőkanál étolaj / 4 tablespoons oil 40 gramm zsemlemorzsa / 40 gramme breadcrumbs porcukor és lekvár ízlés szerint / powdered sugar and jam on taste
Elkészítés/ method:
A készen vett széles metéltet felrakom a sós vízben főni. Amíg a tészta készül, addig megcsinálom a morzsát. Az olajat felhevítem, és ha megvan. beleteszem a zsemlemorzsát és arany barnára pirítom. Ha elkészült a tészta, akkor leszűröm és összekeverem a kész morzsával.
Gea t apackake tagliatelle pasta and cook it ready. Meanwhile prepare the breadcrumbs. Heat oil in a big frying pan, add breadbrumbs and stir it, till it gets golden shade. When ready, mix it with the pasta. Megjegyzés / some additional info: Én baracklekvárral tálaltam, de porcukrot is lehet rátenni ízlés szerint. I serve it with apricot jam, you can add powdered sugar on taste. Jó étvágyat hozzá.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése