Lángos / Scone


Lángos / Scone 

Kedves Látogatók! 

Megosztom veletek egyik kedvenc street food receptemet, ami egyszerű, nagyon ízletes és finom. 

Dear Visitors, 

I share one of my favourite street-food recipe. Its a delicious, easy to make.
 A recept 12 darab / recipe for 12 pieces
0.5 kg liszt / 500 gramme plain flour 1 dl tej / 100 ml milk 3 dl kefir / 300 ml kefir 2,5 dkg élesztő / 25 gramme yiest 1 tojás / 1 egg 1 teáskanál só / 1 teaspoon salt 1 teáskanál kristálycukor / 1 teaspoon sugar

Feltét / topping :

 fokhagymás víz / 1 dl vízhez 1 nagyobb gerezd fokhagyma kell/, tejföl, reszelt trappista sajt garlic water ( 100ml water 1 clove of smashed garlis into it) sour cream, grated cheese

Elkészítés/ method: 

Először az élesztőt felfuttatjuk 1 dl cukros tejben. A megkelt élesztőhöz keverjük a lisztet, a tojást, a kefirt és a sót. Majd összedolgozzuk, hogy lágyabb tésztát kapjunk. Majd 24 órára hűtőbe tesszük. A tálat le kell takarni folpackkal. Másnap elővesszük a tésztát és vizes kézzel gömböket veszek ki belőle. A gömböket egyesével széthúzogatom lángos formára. Majd forró olajban kisütöm. Ezután amíg meleg a tészta addig teszem rá a feltéteket, ízlés szerint.

 First step: 

raise yiest in 100ml warm milk, Get a big bowl, put flour, egg, kefir, salt and raised yiest into it and mix and knead it well. Get a soft pastry. Put it into the fridge for 24 hours covered with foil. Next day get the pastry, divide it into 12 pices, form balls from them. Stretch these balls scone form and fry each of them in hot oil. You can serve it spreaded with sour cream, garlic water and grated cheese.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések