Mézeskalács recept / Gingerbread recipe

Mézeskalács recept / Gingerbread recipe




Hozzávalók/ Ingredients: 

 1 kg liszt / 1 kg flour 3 kávéskanál szódabikarbóna / 3 coffee spoon baking powder 1 csomag mézeskalács fűszerkeverék / 1 package gingerbread spicemix 30 dkg porcukor / 300 gramme powered sugar 30 dkg margarin / 300 gramme margarine 2,5 dl méz / 250 gramme honey 3 tojás / 3 eggs színes dekor cukrok ízlés szerint a díszítéshez/ colourful decorating iceing sugar

Leírás/ method: 

1, Nagyobb tálba összekeverjük az 1kg lisztet,a 3 kiskanál szódabikarbónát , az 1 csomag mézeskalács fűszerkeveréket , a 30 dkg porcukrot, a 30 dkg margarint ,a 2,5 dl mézet és a 3 db habosított tojást, 15 percig pihentetjük, majd 6 adagra osztjuk, utána 3 mm re/fél ujjnyi vastagra/ kinyújtjuk . Ezt követően tetszés szerinti formákat készítünk. 2, A tepsibe sütőpapírt teszünk, majd 160 fokon 12 percig sütöm. 3. Dekoráljuk tetszés szerint

 1Whip eggs, mix all the ingredients ( flour, baking powder, spicemix, powered sugar, margarine,honey, whipped eggs) in a big bowl, leave it for 15 minutes, after it divide it into 6 portions. Spread it about 3 mm thick and cut many different shape. 2 Put baking paper into an oven pan, put the pieces in it. Put it into the oven for 12 minutes 160 C. 3 Decorate it according to your taste.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések