Karácsonyi Kacsasült / Christmas roasted duck legs or breasts
Karácsonyi Kacsasült / Christmas roasted duck legs or breasts
Kedves Látogatók!
Nálunk ez az étel volt a karácsonyi vacsora.Megadjuk a receptet, hogy ti is megkóstolhassátok. Ezzel kívánunk minden kedves látogatónknak
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
Dear Visitors, Our Christmas main course was it. Here is the recipe to try itJ We wish you a Merry Christmas for All of You. Elkészítés 2 főre/ for 2 persons A hozzávalók/ Ingredients 2 db Kacsacomb vagy kacsamell / 2 duck leg or breast Só (és egyéb fűszerek ízlés szerint ), mi csak sóztuk/ salt( and any other seasoning to taste), we used only salt 0,5 kg burgonya / 500 gramme potatoes 3 evőkanál zsiradék / 3 tablespoons duck grease
A káposztához / cabbage
1 kg lilakáposzta / 1000 gramme lilac cabbage só, őrölt kömény , barnacukor, citromlé ízlés szerint / salt, grounded cumin, brown sugar and lime juice to taste Elkészítés/ method: A kacsa/ duck: A két darab kacsacombot megsózom és 1 napig állni hagyom. A sütés napján sütőzacskóba helyezem bőrével lefelé és 200 fokon 1,5 órát sütöm. Ahogy elkészült tálalom. Salt duck legs and leave it for 1 day int he fridge. After it put them into a baking bag with the skin down, and roast it for 90 minutes in the oven at 200 C. Serve it warmJ A köret / garnish: A krumplit héjában megfőzőm, meghámozom, karikára szeletelem. Tepsiben kevés zsiradékban megsütöm. A káposztát vékony csíkokra szeletelem, sózzuk, 1 órát állni hagyjuk. Majd fűszerezzük. 3 evőkanál zsiradékon puhára pároljuk.Boil potatoes in jacket soft, peel them off, slice them into rounds. Fry them in a pan and preferably use duck grease for it. Slice lilac cabbage into thin slices, salt it and leave for an hour after it put it into a frying pan, season it with spices and steam it soft. Díszítés/ decoration Én narancskarikával és petrezselyem zölddel tálaltam. I used orange slice and parsley leaves.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése