Kacsatepertős pogácsa/ Scone with duck greaves

Kacsatepertős pogácsa/ Scone with duck greaves





A recept/ recipe: 

Hozzávalók/ Ingredients 

20 dkg darált kacsatepertő / 200 gramme minced duck greaves 10 dkg kacsazsír / 100 gramme duck grease 2 darab tojás / 2 eggs 0,5 kg liszt / 500 gramme flour 3 dl tejföl / 300 gramme sour cream 2 dl tej / 200 ml milk 1 csomag instant élesztő / 1 sacket of died yeast 1 evőkanál só / 1 tablespoon salt bors, egyéb fűszerek ízlés szerint / pepper , other spices according to your tasre A kenéshez / on the top pirospaprika / red paprika 1 db tojás / 1 egg Só, bors, egyéb fűszerek ízlés szerint / salt, pepper , other spices according to your taste

 Elkészítés/ method: 

 A felolvasztott kacsazsírt 2 tojással és a sóval, borssal habosra keverünk, majd a liszttel, tejföllel, a tejel, élesztővel és 10 dekagramm ledarált töpörtyűvel lágy tésztává dagasztunk. Két órát pihentetjük. Majd kinyújtjuk és a megmaradt 10 dekagramm ledarált kacsatöpörtyű felével megkenjük. Összehajtogatjuk a tésztát és még egyszer ezt megismételjük. Tetszőleges formákra vágjuk, a tetejét kevés, pirospaprikával felvert tojással megkenjük és sütés előtt a tepsin 15 percig pihentetjük. 180 fokos sütőben, 30-40 perc alatt pirosra sütjük.

 Mix melted grease with 2 eggs, add salt, pepper, flour, sour cream, milk, yeast and 100 gramme minced duck greaves and knead it as a soft dough. Leave it for 2 hours, after it stretch it about 1,5 cm thick, spread it with 50 gramme minced duck greaves, fold it a couple of times, stretch it again, spread it again with 50 gramme minced duck greaves fold it again a couple of times, and stretch it. Cut circles or any other figures, put the into a baking plate, put some eggs and paprika on the top and put it ito the oven for 30-40 minutes 180C. Bake it till its getting golden shade.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések